Ολυμπιακός – Άρης 2-1: “Καθάρισε” με Σισέ (vids)

Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε ντέρμπι από τα παλιά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 2-1 τον Άρη για την 1η αγωνιστική των playoffs

Ολυμπιακός και Άρης συγκρoύστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 2-1 σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με ένα ένα γκολ που πέτυχε από τα 11 μέτρα ο Ελ Αραμπί πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Ο Σισέ έκανε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Άρης ισοφάρισε στο 61΄ με τον Εντιαγέ. Χαμένο πέναλτι με τον Ελ Αραμπί και ένα δοκάρι με τον Εμβιλά είχε ο Ολυμπιακός .
Ο Μπούργος κατάφερε να “κλειδώσει” τα ατού των γηπεδούχων, οι οποίοι ωστόσο δεν έχασαν την ψυχραιμία τους στις καίριες στιγμές του αγώνα και με καθαρό μυαλό βρήκαν τρόπους να αντιδράσουν ξεκλειδώνοντας την καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων τους.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με σχηματισμό 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βάλτσικ, με τους Λαλά, Σισέ, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης θα είναι στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρα πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε το 1-0

ΑΡΗΣ
Από την πλευρά του ο Μπούργος, εμπιστεύτηκε για μια ακόμη φορά τον Κουέστα με τους Γκάνεα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο και Μπράμπετς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Μπροστά τους είναι Σάσα – Ματίγια, Ιτούρμπε (δεξιά), Γκάμα (αριστερά) και ο Εντιαγέ πίσω από τον Καμαρά

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά ο Άρης
στο 21΄ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Καμαρά να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την μικρή περιοχή, αλλά από την παρέμβαση του Ρέαμπτσουκ η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 24΄ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός έκλεισε καλά την γωνία του και τελικά μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 27΄ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπουχαλάκη στον Μασούρα, ο Φαμπιάνο έχασε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά χάρη στην έγκαιρη έξοδο του Κουέστα ο Ολυμπιακός χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει στα αντίπαλα καρέ με τον Ιτούρμπε που βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βάτσλικ, αλλά ο Παραγουανός σούταρε επάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που έδιωξε την μπάλα

Στο 37΄ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Γκάνεα έπεσε στον Ροντρίγκεζ και τον ανέτρεψε (στην μεγάλη περιοχή). Ο Ελ Αραμπί που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό που «διάβασε» σωστά την φάση έπεσε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Παρ όλα αυτά η υπέροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την εκτέλεση στο κόρνερ του Καρβάλιο, ο Σισέ πηδάει πιο ψηλά απ΄ όλους για να κάνει το 1-0. Στη φάση φέρει ευθύνη ο Φαμπιάνο που έχασε τον σκόρερ στο μαρκάρισμα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μία πολύ μεγάλη φάση ευκαιρία άρχισε η επανάληψη για τον Ολυμπιακό (47΄) για το 2-0. Από εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, ο Εμβιλά πιάνει την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα. Η μπάλα επιστρέφει στον Ελ Αραμπί που βλέπει μόνο του τον Εμβιλά αλλά από την κεφαλιά του τελευταίου, ο Κουέστα απλώνει τα χέρια και μπλοκάρει.

Στο 49΄ ο Καμαρά που πάτησε στη περιοχή του Ολυμπιακού, έπεσε στο χόρτο από την έξοδο του Βάτσλικ και ο Μανούχος κατ΄ αρχήν έδωσε πέναλτι. Στη συνέχεια όμως εξέτασε το VAR, ακύρωσε την απόφαση του και έδειξε κίτρινη κάρτας τον Μαυριτανό για θέατρο.

Στο 60΄ ο Άρης κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ με τον Γκάμα που επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Βάτσλικ αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο, αλλ’ά ένα λεπτό αργότερα από καταπληκτική πάσα του Καμαρά για τον Εντιαγέ και το πλασδέ του τελευταίου, ο Άρης ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 83΄ σε μία φάση που φωνάζουν οι “κιτρινόμαυροι” ο Σισέ σε εναέρια διακδίκηση της μπάλας έπεσε στο έδαφος (στην μεγάλη περιοχή) από το μαρκάρισμα του Φαμπιάνο και ο διαιτητής κατόπιν εξέτασης του VAR υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί δεν έκανε λάθος για να διαμορφώσει το 2-1.

Σε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης οι, Σισέ, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, αλλά και ο Βαλμπουενά που βοήθησε όταν πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.
Οι Κουέστα, Εντιαγέ, Καμαρά, Σάσα, Ματίγια ήταν οι ποδοσφσαιριστές που ξεχώρισαν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (81΄ Βρουσαϊ), Μανωλάς, Σισέ, Ρεαμπτσιούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63΄ Μ. Καμαρά), Μασούρας (46΄ Α. Καμαρά), Καρβάλιο (63΄ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (63΄ Τικίνιο), Ελ Αραμπί

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα (75΄ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ, Ιτούρμπε (69΄ Χαϊροβιτς), Γκάμα (69΄ Πάλμα), Καμαρά

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Ψάρρης, Δημητριάδης
4ος: Φωτιάς
VAR: Καραντώνης
ΑVAR: Τριανταφύλλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.