Ο απολογισμός Γιαννίκη σε έναν γύρο στον πάγκο της ΑΕΚ (vids)

Εναντίον του Ατρόμητου ο Αργύρης Γιαννίκης έκλεισε έναν γύρο στον πάγκο της ΑΕΚ και έχουν ενδιαφέρον στοιχεία που προκύπτουν από το διάστημα της παρουσίας του στην Ένωση.

Την Κυριακή στο Περιστέρι ο Αργύρης Γιαννίκης συμπλήρωσε έναν αγωνιστικό γύρο στον πάγκο της ΑΕΚ. Σε αυτά τα 13 ματς πρωταθλήματος, με τον Γιαννίκη στον πάγκο της, η ΑΕΚ έχει 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Σκοράρει συνολικά 22 γκολ και έχει δεχτεί 12, ενώ στη γενικότερη σούμα της σεζόν υπάρχουν και τα πέντε γκολ που πέτυχε η «Ένωση» κόντρα στην Κηφισιά για τους δύο αγώνες της προηγούμενης φάσης του Κυπέλλου, κατά τους οποίους είχε δεχτεί και ένα.

Συγκριτικά με τον ανταγωνισμό και σε πιο γενικό επίπεδο στη σεζόν, η ΑΕΚ δεν τα πάει άσχημα στην επιθετική της αποτελεσματικότητα, αφού μετράει ήδη δύο γκολ περισσότερα από τον Ολυμπιακό και 8 λιγότερα από τον ΠΑΟΚ ο οποίος όμως είχε την ευκαιρία να αυξήσει εντυπωσιακά -και κάπως πλασματικά- τη δική του αποτελεσματικότητα λόγω των πολλών κερδισμένων πέναλτι.

Εκεί που τα πράγματα σηκώνουν αρκετά μεγάλη βελτίωση είναι το ανασταλτικό κομμάτι, όπου η ΑΕΚ έχει διπλάσιο παθητικό (18) από τον Ολυμπιακό (9) μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Αν λάβουμε υπόψιν την τελευταία εικόνα των αγώνων σε Τούμπα και Περιστέρι, παρατηρήθηκε μια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι, όμως η συγκεκριμένη βελτίωση θα κριθεί και αυτή σε διάρκεια.

Η κατοχή της μπάλας και το στιλ που δείχνει να τη βολεύει

Στα 16 ματς με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στα 10 από αυτά. Από τα 10 παιχνίδια που η «Ένωση» είχε την μπάλα κατάφερε να κερδίσει μόνο στα τέσσερα, με το ένα εκ των οποίων να είναι κόντρα στην Κηφισιά στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο. Τα τρία μοναδικά ματς πρωταθλήματος που η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει έχοντας την μπάλα στα δικά της πόδια ήταν κόντρα σε Ατρόμητο (στο ΟΑΚΑ πρεμιέρα Γιαννίκη), ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό. Όλες οι υπόλοιπες νίκες που έγιναν στο διάστημα της παρουσίας του Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας (9 συνολικά) έγιναν με τον αντίπαλο να έχει την μπάλα και την ΑΕΚ να προσπαθεί να ασφαλίσει τους χώρους και να χτυπάει στο ανοιχτό γήπεδο.

Βγάζει κόντρες, σηκώνει βελτίωση

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δείχνει να βολεύεται παίζοντας σε χαμηλότερα μέτρα στο γήπεδο, το κομμάτι που θα είναι καλό να εξελίξει -πέραν της ανασταλτικής συμπεριφοράς για την οποία έγινε μια αρχή- είναι η ικανότητα στο να βγάλει αντεπιθέσεις. Τα χαρακτηριστικά των μεσοεπιθετικών της τόσο σε ποιότητα όσο και σε αθλητικότητα είναι… ταμάμ για το παραπάνω, γεγονός που φαίνεται από την αρχή, αφού μιλάμε για μια ομάδα που ξεκίνησε να βρίσκει αποτελεσματικότητα πριν καν βρει πατήματα στη σεζόν.

Για την ώρα, πάντως οι αριθμοί δείχνουν ότι και στο συγκεκριμένο κομμάτι θα χρειαστεί δουλειά, αφού παρότι η ΑΕΚ επιχειρεί αρκετές αντεπιθέσεις, σύμφωνα με το Wyscout μόλις το 34% εξ αυτών συνδυάζεται με τελική προσπάθεια. Ρίχνοντας μια ματιά στον ανταγωνισμό, στο συγκεκριμένο κομμάτι ο Ολυμπιακός είναι στο 45.7% κάτι που δείχνει ότι η «Ένωση» έχει δρόμο μέχρι να φτάσει εκεί, έχοντας βέβαια αρκετά ελαφρυντικά σε σχέση με τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν προπονητή που δουλεύει εκεί τέσσερα χρόνια ενώ δεν είχαν τόσους πολλούς νέους παίκτες να εντάξουν στην ομάδα μέσα στη σεζόν.

Πηγή: www.aek365.org


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.