Euro: Οι αριθμοί του Ουκρανία-Αγγλία

Ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός φέρνει αντιμέτωπες Ουκρανία κι Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ».

Η Αγγλία συνεχίζει την πορεία της με ένα ακόμη παιχνίδι, αυτή τη φορά για την προημιτελική φάση στη Ρώμη κόντρα στην Ουκρανία, η οποία ούτως ή άλλως έχει γράψει ιστορία, διεκδικώντας εισιτήριο για την τελική τετράδα.

Η δε Αγγλία θέλει να επιστρέψει στα ημιτελικά ύστερα από 25 χρόνια.

●       Η Αγγλία έχει χάσει μόνο ένα ματς από τα επτά που έχει δώσει με την Ουκρανία σε όλες τις διοργανώσεις (4 Νίκες, 2 ισοπαλίες), χάνοντας με 1-0 τον Οκτώβριο του 2009 σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα τελευταία δύο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες ήρθε ισόπαλο, ενώ αυτός είναι ο πρώτος αγώνας από τον Σεπτέμβριο του 2013 (0-0 στο Κίεβο).

●       Η Αγγλία και η Ουκρανία έπαιξαν άλλη μία φορά σε μεγάλη διοργάνωση, με τα «Τρία Λιοντάρια» να νικούν 1-0 στη φάση των ομίλων του Euro 2012, χάρη σε γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ.

●       Η Ουκρανία πέτυχε μόνο τρία γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια με την Αγγλία και ποτέ δεν σκόραρε πάνω από μία φορά σε ένα ματς. Οι τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων έφεραν μόνο τέσσερα γκολ συνολικά (από 2 η κάθε ομάδα).

●       Και τα τρία παιχνίδια της Αγγλίας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πήγαν στην παράταση και στα πέναλτι. Η Αγγλία προκρίθηκε στο πρώτο από αυτά με την Ισπανία το 1996 και μετά έχασε στα πέναλτι από την Πορτογαλία το 2004 και από την Ιταλία το 2012.

●       Η Αγγλία είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που δεν δέχτηκε κανένα γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, μετά την Γερμανία το 2016. Η μόνη ομάδα που κράτησε το μηδέν στην άμυνα στα πρώτα πέντε παιχνίδια μεγάλης διοργάνωσης (είτε Παγκόσμια Κύπελλα είτε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) ήταν η Ιταλία το 1990.

●       Η μοναδική προηγούμενη εμφάνιση της Ουκρανίας στα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης ήταν μία ήττα με 3-0 από την Ιταλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Η Ουκρανία νίκησε τα δύο από τα τρία τελευταία της παιχνίδια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, περισσότερα από όσα είχε κερδίσει στα πρώτα επτά ματς της στη διοργάνωση (1 νίκη, 6 ήττες).

●       Πριν τα ματς των προημιτελικών, μόνο η Ιταλία (2.1) είχε λιγότερα expected goals στην άμυνα από την Αγγλία (2.7) στο Euro 2020. Η Αγγλία αντιμετώπισε μόνο οκτώ σουτ στον στόχο στα τέσσερα παιχνίδια της (2 ανά αγώνα), τον χαμηλότερο μέσο όρο σε μεγάλη διοργάνωση (από το 1966 για το Παγκόσμιο Κύπελλο και από το 1980 για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

●       Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέτυχε τρία γκολ από τα 4 της Αγγλίας στο Euro 2020 μέχρι σήμερα, ενώ μόνο δύο παίκτες έβαλαν περισσότερα γκολ για τα «Τρία Λιοντάρια» σε μία διοργάνωση – ο Άλαν Σίρερ το 1996 (5) και ο Γουέιν Ρούνει το 2004 (4).

●       Ο Αντρίι Γιαρμολένκο έχει σκοράρει (2) ή δώσει ασίστ (3) πέντε από τα οκτώ γκολ της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μάλιστα, η συμμετοχή σε πέντε γκολ είναι ίση με το ρεκόρ του Αντρίι Σεβτσένκο (4 γκολ και 1 ασίστ) για τα περισσότερα από παίκτη της Ουκρανίας σε μεγάλη διοργάνωση (Παγκόσμιο Κύπελλο & Euro).

●       Από τους παίκτες που έχουν προσπαθήσει να κάνουν 200 πάσες μέχρι σήμερα στο Euro 2020, μόνο ο Εϊμέρικ Λαπόρτε (95,3%) έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Άγγλο αμυντικό Τζον Στόουνς (95,1%)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.