‘Αγιαξ: Πρώτος με αρχές και σταθερή αξία

Το ρόστερ του αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο, όμως με σταθερή φιλοσοφία και ίδιο πρωταγωνιστή ο Άγιαξ έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο «Αίαντας» τερμάτισε με άνεση στην πρώτη θέση και σε απόσταση 16 βαθμών από την δεύτερη στη βαθμολογία PSV.
Όπλο των πρωταθλητών για μια ακόμη σεζόν ήταν η εξαιρετική επιθετική λειτουργία τους αφού πέτυχαν 102 γκολ σε 34 αγώνες. Μέσος όρος τριών τερμάτων ανά παιχνίδι και 29 τελικών προσπαθειών ανά αγώνα, με το 1/3 εξ αυτών να είναι προς την εστία.

Παράλληλα με τα κατορθώματά του στην επίθεση ο Άγιαξ είχε και την κορυφαία άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 23 γκολ παθητικό. Δεύτερη ομάδα σε αυτό το κομμάτι ήταν η PSV με 35.

Στη διάρκεια της σεζόν, 30 παίκτες πήραν χρόνο συμμετοχής και 26 εξ αυτών είχαν τουλάχιστον μια παρουσία στη βασική ενδεκάδα.

Ο άνθρωπος «σταθερή αξία»

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που ο Ντούσαν Τάντιτς έχει τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα. Έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον στη διάρκεια του πρωταθλήματος (2.602 λεπτά), ήταν πρώτος σκόρερ με 14 γκολ, ενώ (ως συνήθως) μοίρασε και τις περισσότερες ασίστ όχι μόνο για την ομάδα του αλλά και συνολικά στο πρωτάθλημα με 18!.
Ο 32χρονος Σέρβος συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα του Άμστερνταμ και οι αριθμοί… ζαλίζουν. Σε 93 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει σκοράρει 53 φορες (χωρίς να είναι επιθετικός περιοχής), ενώ έχει μοιράσει 44 ασίστ!

Πληθώρα νέων

Ο Άγιαξ έφτασε για μία ακόμη φορά στην κορυφή διαθέτοντας μια ιδιαίτερα νεανική ομάδα, πιστός στη φιλοσοφία και το πλάνο του.
Οκτώ ποδοσφαιριστές που πήραν περισσότερες από 10 συμμετοχές είναι κάτω από τα 22 τους χρόνια.
Ρεντς, Χράβενμπερχ, Μπρόμπι, Τίμπερ, Τραορέ, Κούντους, δεν έχουν συμπληρώσει καν το 20ο έτος της ηλικίας τους.

Είκοσι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές σημείωσαν τα 102 γκολ, και τα 14 του Τάντιτς ακολούθησαν ο Κλάασεν με 12 και ο Χάλερ με 11.
Επίσης 19 ποδοσφαιριστές μοίρασαν έστω και μια ασίστ, με πρώτο και καλύτερο τον Τάντιτς (18) και τους Άντονι (8) και Νέρες (6) να τον ακολουθούν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.