Ο Μέσι “εκτελούσε” ο Βαλντές σταματούσε… (video)

Με τον εκπληκτικό Μέσι να πετυχαίνει χατ τρικ και τον εντυπωσιακό Βαλντές να κατεβάζει τα ρολά, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Αγιαξ με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πικέ το άλλο τέρμα των νικητών.

Με τον εκπληκτικό Μέσι να πετυχαίνει χατ τρικ και τον εντυπωσιακό Βαλντές να κατεβάζει τα ρολά, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τον Αγιαξ με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πικέ το άλλο τέρμα των νικητών.

Οταν μία ομάδα έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες ανάμεσα από το σημείο του πέναλτι και το ημικύκλιο της περιοχής, τότε δύσκολα μπορούμε να μιλάμε για ωραίο θέαμα και ποδόσφαιρο. Ωστόσο ακόμα και τα. .. παρκαρισμένα πούλμαν μπροστά του, ο Μέσι κατάφερε να βρει στόχο και να βάλει την πρωταθλήτρια Ισπανίας οδηγό στο σκορ.

Ο Αργεντινός άσος με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ στο 21′ νίκησε τον Φέερμερ και πανηγύρισε το 60ό του τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά το 1-0 ο Αγιαξ θέλησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ολλανδοί σήκωσαν άγκυρα, άφησαν την περιοχή τους και έδειξαν θέληση να απειλήσουν και μάλιστα το κατάφεραν δύο φορές, με τον Βαλντές να αντιδρά σε όλες σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έγινε πιο ουσιαστική και “καθάρισε” από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ο Μέσι στο 55′ μετά από κάθετη μπαλιά του Μπούσκετς βρέθηκε σε θέση βολής και με αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του, ενώ δύο λεπτά αργότερα προσπάθησε με το γόνατο να κάνει τρία τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσος και των “μπλαουγκράνα”.

Το 3-0 δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 69′ ο Νεϊμάρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πικέ με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Καταιγιστικός ρυθμός που είχε επιβάλλει η Μπαρτσελόνα -ιδίως μετά την είσοδο του Τσάβι-  συνεχίστηκε και στο 74′ ο Αλέξις σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε τη στρογγυλή θεά άουτ. Ο Μέσι δεν τον μιμήθηκε και ένα λεπτό αργότερα με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 ολοκληρώνοντας το χατ τρικ.

Ο Αγιαξ θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της τιμής, όμως έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Βαλντές. Συγκεκριμένα ο γκολκίπερ των Καταλανών στο 77′ απόκρουσε το πέναλτι του Σίγκθορσον, στο 85′ έδιωξε το σουτ του Μπόγιαν και στις καθυστερήσεις είπε “όχι” στον Μποϊλένσεν.

Ετσι το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε ιδανικά και εντυπωσιακά την προσπάθεια της να επιστρέψει στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Διαιτητής: Σβέιν Οντβάρ (Νορβηγία)
 
Κίτρινες: Μοισάντερ, Ντενσβίλ
 
Μπαρτσελόνα (Χεράρντο Μαρτίνο): Βαλντές, Αλβες, Πικέ (80΄ Μπάρτρα), Μασεράνο, Αντριάνο, Φάμπρεγκας (71΄ Τσάβι), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σάντσεζ, Μέσι, Νεϊμάρ (79΄ Πέντρο Ροντρίγκεθ).
 
Άγιαξ (Φρανκ ντε Μπουρ): Βερμέερ, Φαν Ριν, Μοισάντερ (73΄ Φαν ντερ Χορν), Ντενσβίλ, Μπλάιντ (78΄ Σκόνε), Ντε Γιόνγκ (59΄ Σερέρο), Πόουλσεν, Ντουάρτε, Σιγκθορσόν, Κρκιτς, Μποίλεσεν 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.