5 πράγματα που περιμένουμε να δούμε στον 8ο κύκλο «Game of Thrones»

Είμαστε στην τελική ευθεία: ο τελευταίος κύκλος του GoT κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14 Απριλίου. Κι εμείς ήδη ματώνουμε για το θρόνο...

Πρώτη κι αποκλειστικά η Nova έφερε το «Game of Thrones» στην Ελλάδα. Πολύ πριν γίνει τηλεοπτικό φαινόμενο και γράψει Ιστορία. Οπως πρώτη η Nova είχε συστήσει στο ελληνικό κοινό τις καλύτερες σειρές των τελευταίων 25 χρόνων: «Sopranos», «Lost», «Friends», «Six Feet Under», «Prison Break», «Big Little Lies», «Τrue Detective» – για να ονομάσουμε κάποιες από αυτές.

Το «Game of Thrones» όμως ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Για άλλη μία φορά η ΗΒΟ έβαλε τη σφραγίδα της σε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στην μικρή οθόνη: μία επική σειρά, κινηματογραφικών επεισοδίων που απέκτησε φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Περιμένοντας με ανυπομονησία την πρεμιέρα του 8ου κύκλου, ο οποίος θα μοιάζει με ένα μεγάλο κρεσέντο προς το φινάλε (με 6 επεισόδια «ταινίες»), κι έχοντας δει το πρώτο επίσημο trailer και τα teasers που κυκλοφόρησαν, συγκεντρώνουμε τις θεωρίες για όσα περιμενουμε να συμβούν.

Θα δούμε τον Tζον Σνόου να πετάει με δράκο!

Η επαφή του, το χάδι του στο δράκο της Ντενέρις στον 7ο κύκλο μάς προετοίμαζε. Η αποκάλυψη ότι είναι και ο ίδιος Ταργκέριαν μάς έκανε να το περιμένουμε. Το πλάνο του στο τρέιλερ όπου περπατά δυναμικά προς τους δράκους, μάς κάνουν να το απαιτούμε. Θα τον δούμε καβάλα σε δράκο στην μάχη εναντίον του Night King. Είναι σίγουρο!

Η Αρια ξαναβρίσκει τον «αδελφό της»

Στο τελευταίο teaser υπονοείται μία πολύ συγκινητική στιγμή: η Αρια που έχει αποχωριστεί τον «μπάσταρδο» αδελφό της (βέβαια, σύμφωνα με τις εξελίξεις και το «αδελφός» πρέπει να μπει σε εισαγωγικά) από τον πρώτο κύκλο, τον ξανασυναντά και ενώνουν δυνάμεις. Τώρα, όλα τα υπόλοιπα που μάς προϊδεάζει το trailer αποτελούν μυστήριο. Που βρίσκεται η ατρόμητη πιτσιρίκα και επικαλείται τα πολλά πρόσωπα του θανάτου; Τι είναι αυτός ο σκοτεινός, υπόγειος λαβύρινθος – οι κρύπτες του Γουίντερφελντ; Ποια ξόρκια που έμαθε επιστρατεύει για να νικήσει το θάνατο (White Walkers) με θάνατο; Ποιοι κρύβονται κάτω μαζί της (είναι το πλάνο του Βάρις από το ίδιο μέρος;) Σε ποιον σηκώνει το ξίφος της απειλητικά;

Τζον Σνόου & Ντενέρις ηγούνται, αλλά και οι Λάνιστερ συμμαχούν

Στο trailer, υπάρχει η σκηνή του Τζέιμι Λάνιστερ που τον θέλει να λέει γενναία «υποσχέθηκα να πολεμήσω στο πλευρό των ζωντανών. Και θα κρατήσω την υπόσχεσή μου». Στο «aftermath» teaser, το χρυσό του χέρι φαίνεται πεσμένο στο χιόνι, μετά τη μάχη του Γουίντερφελντ – κάτι που σημαίνει ότι πολέμησε στο πλευρό των Σταρκ. Το ίδιο κι ο Τίριον, που στο teaser βρίσκεται ήδη στην τραπεζαρία του κάστρου του Γουίντερφελντ (πίσω του διακρίνονται η Σάνσα και η Αρια). Η μόνη που μένει να δούμε είναι η Σέρσεϊ.

Ο Χρυσός Στρατός της Σέρσεϊ

Η Σέρσεί εμφανίζεται ιδιαίτερα αινιγματική, δαιμόνια και πολύ χαμογελαστή όταν κοιτά τη θέα από την ταράτσα του παλατιού της (πάντα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι). Βλέπουμε για λίγα δευτερόλεπτα το γιατί: έχουμε εικόνα του The Golden Company, του χρυσού στρατού μισθοφόρων που προσλαμβάνει η Βασίλισσα για να δώσει τη δική της μάχη για το θρόνο. Ο μαύρος στόλος, με τα μαύρα πανιά και τα χρυσά οικόσημα είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα. «Ολα όσα έκανες σ’ έφεραν εδώ. Κι εδώ ανήκεις…»

Η μάχη του Γουίντερφελντ θα συμβεί στο 3ο επεισόδιο και θα είναι νυχτερινή

Ψήγματα από τις σκηνές δράσης μάς αποκαλύπτουν ότι η μεγάλη, τελική σύγκρουση νεκρών και ζωντανών θα γίνει νύχτα. Μπρρ… φανταζόμαστε τα παγερά γαλάζια μάτια του Night King και των ζόμπι White Walkers στο σκοτάδι.The night is young and full of horrors, indeed.

Aftermath – τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το teaser που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «απολογισμός» μάς πάγωσε. Κι όχι γιατί όλα στο ερειπωμένο και (φαινομενικά) εγκατελειμμένο κάστρο του Γουίντερφελντ είναι καλυμμένα με χιόνι. Αλλά γιατί η απουσία ανθρώπινης φιγούρας μπορεί να υπονοεί ένα κατάμαυρο τέλος. Τι σημαίνει αυτό; Οι Σταρκ αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους; Ή η μάχη τελειώνει εκεί; Μήπως το όνομα ήταν πάντα κλείσιμο ματιού; (Winter fell – «ο χειμώνας έπεσε»). Κι όλα τα υπόλοιπα απομεινάρια; Το ξίφος της Αρια; Το χρυσό χέρι του Τζέιμι; Το σπασμένο καροτσάκι του Μπραν Σταρκ; Το μενταγιόν της Ντενέρις; Το σπαθί του Τζον Σνόου καλυμμένο με αίμα; Και, πάνω από όλα, η φιγούρα του Nigh King (ή έτσι μοιάζει) ακριβώς πίσω από το σπαθί, κάτω από την καμάρα; Νίκησαν οι Night Walkers; Θα είναι τόσο κατάμαυρο το τέλος; Θα πεθάνουν όλοι οι αγαπημένοι μας ήρωες; (Οπως τους δείχνει, θαμμένους στο χιόνι, το νέο πόστερ του 8ου κύκλου;)

Το μόνο που -λογικά- μάς καθησυχάζει είναι ότι η μάχη θα συμβεί πολύ νωρίς στον κύκλο. Οπότε δεν μπορεί να αφανιστούν όλοι – η ιστορία θα συνεχιστεί. Ποιοι όμως θα επιβιώσουν;

Περιμένουμε με κομμένη την ανάσα!

Μη χάσετε την πρεμιέρα του 8ου κύκλου του Game of Thrones τη Κυριακή 14/04 στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα. στο Novacinema1 HD ταυτόχρονα με την Αμερική,και Nova On Demand.

Και prime time 15/04 στις 22:00 σε Novacinema1 HD!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.