Η τεράστια ευρωπαϊκή ευκαιρία του Ολυμπιακού

Τελικά τι είναι πιο εύκολο για τον φετινό Ολυμπιακό; Να κάνει τέσσερις τους συνεχόμενους τίτλους του στην Ελλάδα με αντίπαλο, πιθανότατα, τον Ηρακλή του Ντεσπέιν ή να τριπλασιάσει τις ευρωπαϊκές του κατακτήσεις; Είναι πιο εύκολο να κερδίσει πρωτάθλημα σπάζοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την έδρα του Ηρακλή ή να κατακτήσει το Challenge Cup;
Δημοσίευση: 12/01/2012 - 15:20

Οι ερωτήσεις αυτές θα απαντηθούν στο μέλλον αλλά συγκρίνοντας τα φετινά ρόστερ Ολυμπιακού-Ηρακλή και παρατηρώντας τους πιθανούς αντιπάλους των "ερυθρόλευκων" στο Challenge Cup θεωρητικά το σενάριο της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κουρφής είναι πιο προσιτό στους μόνιμους, τα τελευταία τρία χρόνια, πρωταθλητές Ελλάδας. Και εξηγούμαστε: Στην Ελλάδα ο φετινός Ολυμπιακός έχει καλύτερο ακραίο (Νοβότνι) και χειρότερο διαγώνιο (Χιμένες). Ο Ηρακλής σε σχέση με πέρσι είναι παντού καλύτερος.

Στα άκρα με την έλευση του Ντεσπέιν έχει γίνει μια απο τις πιο πλήρεις ομάδες σητν Ευρώπη. Αν αυτός ο Ηρακλής είχε διαγώνιο τότε αυτή τη στιγμή θα αναζητούσαμε απλά τον δεύτερο. Η απουσία όμως διαγωνίου στον "γηραιό" αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους "ερυθρόλευκους" που θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες τους μόνο αν προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ξένου ακραίου. Μόνο τότε θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Ηρακλή.

Η ευκαιρία όμως των Πειραιωτών για διάκριση στην φετινή σεζόν βρίσκεται στο Challenge Cup. Βλέποντας τις πιθανές διασταυρώσεις της ομάδας του Καλμαζίδη καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μπορούν άνετα να φθάσουν τουλάχιστον μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Αν περάσουν την Φιλανδική Ίσκου την ερχόμενη Πέμπτη, θα παίξουν στους "16" με την άσημη Ισραηλινή Μακάμπι που πρόσφατα ενισχύθηκε με τον Βραζιλιάνο Σάκι (πρώην του Παναθηναϊκού και της Κηφισιάς).

Μετά την Μακάμπι θα πέσουν (λογικά) πάνω στην Ρουμάνικη Κονστάντα που έχει ως προπονητή τον Μάρτιν Στόεφ και πιο γνωστούς παίκτες τον Πλότζιτζερ (Βρετανός ακραίος του Μίλωνα) και τον Σέρβο κεντρικό Μπόγιοβιτς. Απο κει και ύστερα στα ημιτελικά οι αντίπαλοι που θα προκύψουν απο την οκτάδα πιθανότατα θα είναι η Ουκρανική Χάρκοβο του Γιούρι Φιλίποφ ή η Τουρκική Γαλατά, η Πολωνική Τσεστόχοβα του Νταβίντ Μούρεκ και η Εσθονική Ταλίν ή η Σλοβενική Κάμνικ. Όλες αυτές οι ομάδες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αποτελούν φόβητρο για τον Ολυμπιακό του Καλμαζίδη.

Ο καλός Ολυμπιακός τις "έχει" αυτές τις ομάδες. Αλλά με βασική προϋπόθεση να προχωρήσει στην απόκτηση ξένουν ακραίου που να μπορεί να παίξει και ως διαγώνιος (τύπου Ντεσπέιν δηλαδή).  Αν γίνει σύντομα αυτή η προσθήκη τότε η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού θα είναι να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μεγάλη ευκαιρία...