Και το «Χ» νίκη (των προβλημάτων) είναι!

Σβήνοντας χθες τα 58 κεράκια της τούρτας των γενεθλίων του ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα είχε να αντιμετωπίσει σχεδόν τον... ίδιο αριθμό προβλημάτων στην Εθνική, λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με τη Βοσνία στο Καραϊσκάκη.

Από τις αρχικές του κλήσεις ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κι ο Χολέβας δεν εμφανίστηκαν καν στο ξενοδοχείο της Εθνικής την Δευτέρα, αφού είχαν ήδη προβλήματα. Αντικαταστάθηκαν από τον Λάζαρο Χριστολόπουλο και τον Τζαβέλα.

Ο Λάζαρος «κόπηκε» χθες, ενώ η ίωση του Τζαβέλα είναι ιδιαίτερα επίμονη. Επιπλέον πρόβλημα θλάσης έβγαλε και ο Βύντρα που αποκλείστηκε από την αποστολή.

Στην ομάδα κλήθηκε όπως όπως ο Φωτάκης και για να βγαίνει το δίτερμα «ανέβηκε» από τις Ελπίδες στους ʼνδρες ο Σταφυλίδης.

Ο φυσικός αρχηγός της Εθνικής, ο Γιώργος Καραγκούνης, βρήκε ομάδα τον τελευταίο μήνα κι έχει ράμματα στο φρύδι, ενώ ο 2ος αρχηγό της, ο Κώστας Κατσουράνης εκδιώχθηκε άρον άρον από τον Παναθηναϊκό.

Το μόνο καλό είναι η περίοδος φόρμας των επιθετικών. Ο Σαμαράς κι ο Αθανασιάδης σκοράρουν κατά βούληση, αλλά ο πρώτος θα παίξει με νάρθηκα στο χέρι. Γκολ έβαλε και ο Μήτρογλου στο Λονδίνο, όπως και ο Φωτάκης στο Ηράκλειο.

Μόνο που δεν θα παίξουν μόνο επιθετικοί το Σάββατο. Η παρέα του Τζέκο, του Μισίμοβιτς, του Ιμπίσεβιτς και του Πιάνιτς χρειάζεται μια οργανωμένη αμυντική λειτουργεία για να αντιμετωπιστεί.

Η Βοσνία είναι καλή ομάδα, κυρίως επιθετικά. Στα προκριματικά του Euro 2012 ήταν 12΄ μακριά από την πρόκριση κόντρα στη Γαλλία. Μόνο που το 0-1 του Τζέκο στο 40΄ στο Stade De France έγινε 1-1 από το Νασρί στο 78΄ κι έτσι οι Γάλλοι τερμάτισαν πρώτοι με 21 βαθμούς κι έφεραν τους Βόσνιους με τους 20 στα μπαράζ για να τους αποκλείσει η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Βόσνιοι δεν πρέπει να προηγηθούν στο ματς του Σαββάτου. Όταν η καλή επιθετική τους γραμμή δεν σκοράρει εκνευρίζονται και κάνουν λάθη. Αν μάλιστα δεχθούν πρώτοι γκολ, η ψυχολογία τους πέφτει και δεν αντιδρούν σωστά.

Γι  αυτό ο πρώτος στόχος της Εθνικής μας πρέπει να είναι το «μηδέν» στην άμυνα. Μετά βλέπουμε. Αλλά και με τόσες απανωτές ατυχίες ακόμα και η ισοπαλία θα είναι σα νίκη για την Εθνική που θα παίξει μετά για την πρωτιά το 2013 στο Σαράγεβο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.