Πρέπει να βρει το μυαλό που έχασε

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog για την ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της η ΑΕΚ, στο Final 4 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ από την Παρασκευή ως την Κυριακή καλείται να διανύσει ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Είναι μπροστά σε μια ευκαιρία που θα της δώσει αίγλη, κύρος και δύναμη ενόψει της ιδιαίτερα φιλότιμης προσπάθειας που κάνει για να επιστρέψει στις κορυφαίες βαθμίδες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Το τι πραγματικά μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα το έχει αποδείξει φέτος πολλάκις, κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, αλλά και με την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το τελευταίο της κατόρθωμα ωστόσο, μοιάζει να την εκτόπισε κάπως από την σταθερή της πορεία. Ο Ντράγκαν Σάκοτα από τη μέρα που είδε τους παίκτες του να πραγματοποιούν την απόλυτη εμφάνιση και να παίρνουν εισιτήριο για την τετράδα έχασε κάθε επαφή με την… καλή ΑΕΚ. 

Δεν είναι οι “γκέλες” στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως ο τρόπος που παίζει και συμπεριφέρεται η Ένωση μέχρι και το παιχνίδι με τον Προμηθέα. “Χάθηκε το μυαλό”; Κάποιοι επιλέγουν παιχνίδια; Που είπε και ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας; Ό,τι και να συμβαίνει η ΑΕΚ πριν από το φάιναλ φορ πρέπει να κάνει συνεδρία για δυνατή ψυχανάλυση. 

Η Μούρθια δεν είναι Ρεάλ, ούτε Φενέρ, ωστόσο είναι μια ισπανική ομάδα με βάσεις, αρχές και άμυνα που ρίχνει πολλά κιλά ξύλο. Αν ο Χ κιτρινόμαυρος μετά από χαμένο σουτ αντιπάλου κοιτάζει τα πουλιά και δεν κάνει μπλοκ άουτ (σ.σ. πόσες φορές έγινε αυτό με τον Προμηθέα;) τότε οι οιωνοί δεν είναι καλοί. 

Επειδή σε αυτό το χρονικό διάστημα η ΑΕΚ δεν ξέχασε το μπάσκετ που την έφερε εδώ, επειδή ολόκληρο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν είναι μικρή υπόθεση και επειδή από πλευράς οργάνωσης η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα δεν είναι αμελητέα, τότε οι παίκτες, Έλληνες και ξένοι, καλά θα κάνουν απλά να επιστρέψουν σε “fighting mode”, διαφορετικά το νωρίς παιχνίδι της Κυριακής δεν θα είναι καν παρηγοριάς. Θα είναι απλά μια χαμένη ευκαιρία που δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει πίσω.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.