Ο 5ος πόλος το σχέδιο του Πανόπουλου

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την προσπάθεια του Χρήστου Πανόπουλου να δημιουργήσει τον 5ο πόλο στις τάξεις της Σούπερ Λιγκ.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν είναι γνωστός μόνο για τις ανακοινώσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σήμερα ο πιο παλιός παράγοντας στο άθλημα, αφού ασχολήθηκε με την Ξάνθη από το 1990, αρχικά ως χορηγός της ομάδας και αργότερα ως ιδιοκτήτης της.

Θυμίζω ακόμα ότι ήταν ο εμπνευστής της σημερινής Superleague, που πήρε τα ηνία της διοργάνωσης του επαγγελματικού πρωταθλήματος από την πρώην ΕΠΑΕ.

Άλλο αν στην πορεία αποδείχθηκε ότι έχει μετατραπεί σχεδόν σε… νέα ΕΠΑΕ.

Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο και θα αναλύσει τις σκέψεις του για το πώς οι 12 από τις 16 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας μπορούν να αποτελέσουν τον 5ο και πιο σημαντικό – κατά την άποψή του – πόλο του αθλήματος.

Διότι αν ο Σταύρος Κοντονής έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να πειστούν οι 4 μεγάλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν τη λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο, ο Χρήστος Πανόπουλος είναι έτοιμος να υπενθυμίσει και στον υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρωτάθλημα με 4 ομάδες είναι μάλλον δύσκολο να διεξαχθεί.

Γι αυτό και στοχεύει στην 5η θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μια θέση που θα εκφράζει, αν είναι εφικτό, όλους τους λεγόμενους «μικρομεσαίους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σήμερα θα τοποθετηθεί και στις 17 Μαρτίου θα φανεί αν μπορεί να πείσει τους υπόλοιπους 11 ιδιοκτήτες των ομάδων ότι διαθέτουν κι αυτοί φωνή και δύναμη ίση ή και μεγαλύτερη από εκείνη των 4 μεγάλων.

Η ενέργειά του θα είναι ευχής έργον να έχει αποτέλεσμα. Η δύναμη των 12 ψήφων μπροστά σε αυτή των 4, έστω κι αν οι τέσσερις εκπροσωπούν των 70% των φιλάθλων της χώρας, είναι το δίχως άλλο σημαντική.

Κι αν το πετύχει να ενώσει τους 12, τότε η συμβολή του 5ου πόλου στην προσπάθεια αναγέννησης του αθλήματος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Κατά βάθος το γνωρίζουν όλοι. Και οι 4 μεγάλοι ξέρουν ότι δεν μπορούν να παίξουν μόνοι τους, αλλά και οι υπόλοιποι 12 ότι εμπορικά το δικό τους πρωτάθλημα θα έχει μικρότερη αξία χωρίς τους 4.

Ο Χρήστος Πανόπουλος θα κάνει την προσπάθειά του. Αν πετύχει, ο Σταύρος Κοντονής οφείλει να αρπάξει την ευκαιρία και να την συπεριλάβει στην ατζέντα του. Αν την αγνοήσει, απλά θα έχει κάνει ένα ακόμα λάθος στη θητεία του ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Άλλωστε με την ματαίωση του κυπέλλου έχει αντιληφθεί ότι δεν έπραξε σωστά και ετοιμάζεται να δώσει το «ΟΚ» για την επανέναρξη της διοργάνωσης.

Αρκεί να μη βρει το παραμικρό «πάτημα» στο επικείμενο ντέρμπι του Φαλήρου.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.