Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για το νέο διαφημηστικό της Nike, με πρωταγωνιστές διάσημους Έλληνες αθλητές

Εντυπωσιακό το νέο διαφημιστικό της Nike Greece με θέμα τη συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το σενάριο θέλει μερικούς απ’ τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές (Αντετοκούνμπο, Κυριακοπούλου, Σεϊτης) να προπονούνται εν μέσω δυσκολιών και αντιξοοτήτων και να μοιάζουν αισιόδοξοι και ανίκητοι.

“Εμείς καθορίζουμε τη μοίρα μας”, αναφέρει η αφήγηση ντύνοντας τις εικόνες εγκατάλειψης των χορταριασμένων και λεηλατημένων Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων. Μόνο που σε έναν σύγχρονο αθλητικό και παγκόσμιο στίβο, για να καθορίσεις τη μοίρα σου απαιτούνται πολλά περισσότερα από προσπάθεια, καλή πρόθεση και διάθεση. Μην ξεχνάμε πως είναι πολλές οι περιπτώσεις αθλητών, οι οποίοι εξαιτίας της έλλειψης πόρων, δεν καταφέρνουν να προπονούνται όπως απαιτείται, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν στις αναμενόμενες υψηλές επιδόσεις, ενώ άλλοι ωμά και κυνικά εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Ακόμα και αν η μοίρα τους (εκείνη που επικαλείται η διαφήμιση) έμοιαζε δεμένη σφιχτά με τον υψηλό αθλητισμό, “κάτι” πήγε στραβά.

Κάπως έτσι, μέσα απ’ τη σπουδαία αισθητική και τεχνική εκτέλεση του διαφημιστικού της Nike, φτάνουμε να συνηθίζουμε το τέρας της εγκατάλειψης, ν’ αποδεχόμαστε την ήττα και να τη συνυφαίνουμε με τη φτωχοποίηση μας. Μόνο που για ένα μεγάλο κομμάτι της κατάρρευσης των ελληνικών Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ευθύνεται και η προ κρίσης ελληνική νοοτροπία. Κατανοητό πως η ωραιοποίηση των δυσκολιών είναι γοητευτική σεναριακά και ελκυστική τηλεοπτικά. Όμως στη σκληρή πραγματικότητα του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού και ειδικά εκείνου που συνδέεται με την κρατική πρόνοια και επιδότηση, σαφώς και “μας επηρεάζουν οι συνθήκες” και μας “πτοούν οι αντιξοότητες”.

Το σχετικό βίντεο:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.