Χτίζει αυτοπεποίθηση ο Άρης

Το μεγάλο κέρδος για τους "κίτρινους" από το 3Χ3 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League είναι ότι γίνεται μια ομάδα που πατάει γερά στα πόδια της και πιστεύει στον εαυτό της - Ο σημαντικός ρόλος του Ερέρα

Υπάρχουν μια σειρά από διθυραμβικά σχόλια, που θα μπορούσε να γράψει κανείς για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Άρη στο πρωτάθλημα της Super League. Για παράδειγμα, για τα ρεκόρ των “κίτρινων”, για το πόσο ελκυστικό είναι το ποδόσφαιρο που παίζουν, για το χρώμα που δίνουν στην κατηγορία οι γεμάτες κερκίδες στα γήπεδα όπου έχει παίξει η ομάδα ως τώρα κι άλλα παρόμοια. Καθώς, όμως, είναι πολύ νωρίς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, καλό είναι να μείνουμε στην ουσία του πράγματος.
Είναι αλήθεια ότι ο Άρης με το 3Χ3 που έχει κάνει στο ξεκίνημα, έχει πετύχει να ισοφαρίσει ένα ιστορικό για τον ίδιο το σύλλογο ρεκόρ, που έχει σημειώσει άλλες δύο φορές από τότε που υπάρχει Α’ Κατηγορία, δηλαδή από την περίοδο 1959-60. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1971-72 και η δεύτερη τη σεζόν 1989-90.
Επίσης, είναι αλήθεια ότι ο Άρης ισοφαρίζει το ρεκόρ του στη μεγάλη κατηγορία να ξεκινήσει με μηδέν παθητικό στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Κι αυτό το ρεκόρ είναι σημαντικό και θα το γράψει η “κίτρινη” ιστορία.
Πέρα από τα παραπάνω, όμως, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, που θα κρίνουν την πορεία του Άρη στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου. Όπως, ότι με τα τρία αυτά αποτελέσματα, απέναντι σε Λαμία, ΑΕΛ και Λεβαδειακό, κατά σειρά, και το 7-0 υπέρ τους (τρεις “καθαρές” νίκες, δηλαδή, με 2 γκολ και πάνω διαφορά στην καθεμία), οι “κίτρινοι” χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους. Κατανούν ότι γίνονται ομάδα με χαρακτήρα, που μπορεί να πετύχει πράγματα μέσα στα γήπεδα.
Και μιας και μιλούμε για γήπεδα, να θυμίσουμε ότι ο Άρης αυτές τις νίκες τις πήρε σε τρία διαφορετικά γήπεδα, κι ας ήταν τα δύο ματς εντός έδρας, αφού το πρώτο το έδωσε στο Καυτανζόγλειο και το δεύτερο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Έχει κι αυτό το στοιχείο τη σημειολογία του.
Όπως έχει τη σημειολογία του το γεγονός ότι ο Πάκο Ερέρα χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια βασική ενδεκάδα και στα τρία ματς -με εξαίρεση την αλλαγή του τραυματία Βαλεριάνου στο χθεσινό με τον Λεβαδειακό από το Μενέντεθ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός τεχνικός βρήκε εξ αρχής αυτούς που μποροούν να δώσουν στην ομάδα το καλύτερο, πράγμα δύσκολο για ένα σύλλογο που έκανε 17 μεταγραφές μέσα στο καλοκαίρι.
Η επιτυχία του Ερέρα είναι μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι πρώτη φορά που ο Ισπανός τεχνικός εργάζεται εκτός της χώρας του -και συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, σε ένα πρωτάθλημα που έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Η δουλειά του ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται και θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι καλές συστάσεις που έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ερέρα είχαν νόημα.
Ο Ισπανός προπονητής έχει καταφέρει πολύ γρήγορα να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα του, κάτι που φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια ως τώρα. Οι “κίτρινοι” ήθελαν εξ αρχής να είναι κυριαρχικοί στον αγωνιστικό χώρο και τα κατάφεραν μια χαρά, καθώς απέναντι στη Λαμία είχαν 59% κατοχή στο τέλος, κόντρα στην ΑΕΛ 62% και με αντίπαλο τον Λεβαδειακό 57%.
Τα παραπάνω είναι η ουσία του πράγματος για τον Άρη. Τα ρεκόρ είναι ωραία για την ιστορία του συλλόγου, όμως, η σεζόν έχει άλλους 27 αγώνες πρωταθλήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι όπως είπε και ο προπονητής των “κίτρινων” μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, “η διάρκεια είναι που κάνει τις ομάδες μεγάλες κι όχι μια νίκη σε ένα παιχνίδι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.