Εθνική πιο Σουπερλιγκάτη από ποτέ

Τρεις αλλαγές περιλάμβαναν οι κλήσεις του Σκίμπε σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή της Εθνικής, με 17 παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πασχαλάκης αντί Γιαννιώτη. Του Αποστόλη Λάμπου
Δημοσίευση: 04/10/2018 - 12:24
Η Εθνική ομάδα βασίζεται όλο και περισσότερο σε παίκτες που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Την προηγούμενη αποστολή του Σεπτεμβρίου απάρτιζαν 24 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων 15 από τη Superleague και 9 από το εξωτερικό.

Η ισορροπία αυτή άλλαξε ακόμη περισσότερο με τις νέες κλήσεις του Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε μόλις τρεις αλλαγές στο ρόστερ με τους διεθνείς από το ελληνικό πρωτάθλημα πλέον να φτάνουν τους 17 και τους λεγεωνάριους μόλις τους 7. Αυτός είναι και ο μικρότερος αριθμός από το EURO 2004 κι έπειτα όταν ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έγινε εξαγώγιμο προϊόν.

Για να ακριβολογούμε, το 2004 ο Ρεχάγκελ στην τελική φάση του EURO είχε καλέσει 15 ποδοσφαιριστές από το πρωτάθλημα της Α Εθνικής και 8 από το εξωτερικό. Η μεγάλη διαφορά είναι το γεγονός ότι τότε δεν είχαμε ακόμα πλειάδα Ελλήνων να αγωνίζονται στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σήμερα.

Η αύξηση του αριθμού των εγχώριων διεθνών προέκυψε από την κλήση του Καρέλη στη θέση του τραυματία Δώνη, αλλά και από την κλήση του Τσιμίκα στη θέση του Λυκογιάννη ο οποίος τελευταία έχει χάσει τη θέση του από τον Παντοΐν στην Κάλιαρι. Τελευταία αλλαγή είναι αυτή του Πασχαλάκη αντί του Γιαννιώτη. 

Εδώ ο Σκίμπε συνεκτίμησε το καλό φεγγάρι που βρίσκεται ο Παχαλάκης αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση εν αντιθέσει με τον Γιαννιώτη ο οποίος προέρχεται από το λάθος που εν πολλοίς στοίχισε στον Ολυμπιακό την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι τηε περασμένης αγωνιστικής.

Άλλωστε η "δεξαμενή" των τερματοφύλάκων είναι τόσο πλούσια πλέον που είναι δεδομένο ότι η τριάδα (πλην Καρνέζη) θα αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκεται ο εκάστοτε γκολκίπερ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που έχουν παίκτες στην Εθνική Ελλάδος η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός έχουν από πέντε παίκτες, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις κι ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο από δύο, δείγμα του ο Σκίμπε συνεχίζει να εμπιστεύεται παίκτες από αυτές τις πέντε συγκεκριμένες ομάδες σε μια ακόμα αποστολή.

Facebook: Apostolis Lampos
Instagram: apostolislampos