AEK : Φιλοσοφία και ποδόσφαιρο

Πριν μια ομάδα παίξει ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει για τις βασικές αρχές της, για την "φιλοσοφία" της! Πρέπει διοίκηση, τεχνικός διευθυντής και προπονητής να είναι στο ίδιο μήκος κύματος! Στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν ήταν!

Πριν μια ομάδα παίξει ποδόσφαιρο πρέπει να αποφασίσει για τις βασικές αρχές της, για την “φιλοσοφία” της! Πρέπει διοίκηση, τεχνικός διευθυντής και προπονητής να είναι στο ίδιο μήκος κύματος! Στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν ήταν!

Όταν ο προπονητής βγαίνει μετά το ματς με την Ξάνθη και λέει… “μέχρι το 30′ είχαμε τον απόλυτο έλεγχο” σε έναν κόσμο που βράζει, σε έναν κόσμο που περιμένει εξηγήσεις και να μάθει το γιατί κάτι δεν δουλεύει σωστά και εσύ του λες ότι για τριάντα λεπτά η ομάδα ήταν ανώτερη τότε… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! 

Δεν συμφωνώ με απολύσεις μετά από μόλις τέσσερα επίσημα παιχνίδια και μόλις δύο μήνες στον πάγκο αλλά όταν δεν αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου… καλύτερα να πακετάρεις πράγματα!

Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο γιατί υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις! Οι περισσότεροι θα ήθελαν η ομάδα τους να είναι ένα κράμα Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ! Γκολ και θέαμα! Υπάρχει και το άλλο κομμάτι. Το κομμάτι που θέλει αποτελέσματα. Άλλωστε αν κερδίσει 1-0 όλα τα παιχνίδια μια ομάδα πάλι το πρωτάθλημα θα το πάρει ή έστω ένα Euro!!!

Στην ΑΕΚ επικοινωνούν την τελευταία διετία ότι θέλουν να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο αγνοώντας ότι το 2018 πήραν το πρωτάθλημα με μια ομάδα που ήταν δομημένη σωστά, αμυντικά δυνατή και έπαιζε συντηρητικά! ΟΚ δεκτό!

Οποιοδήποτε πλάνο πάντως, είτε η ιδέα να παίξεις ποδόσφαιρο κατοχής με ελευθερία κινήσεων ή αμυντικά με το μυαλό σου στις αντεπιθέσεις βασικά… πρέπει να μπει στην άκρη! 

Πρώτα πρέπει να φτιάξεις την δομή της ομάδας που αμέσως μετά θα φέρει στην επιφάνεια την ταυτότητά της, μια ταυτότητα την οποία φυσικά και θα πρέπει να μπορεί να ασπαστεί ο κόσμος! Από εκεί και πέρα αυτή την ταυτότητα πρέπει να την εκπροσωπεί ο ιδανικός προπονητής! Όταν όλα αυτά λειτουργούν μαζί, σωστά, τότε έχεις μια σωστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία!

Η ΑΕΚ χάνοντας το καλοκαίρι του 2018 τον Χιμένεθ… πήγε στην πιο επιθετική φιλοσοφία Ουζουνίδη. Ο Έλληνας κόουτς μας έλεγε πέρσι ότι είναι δύσκολο μια ομάδα που είχε μάθει να παίζει με συγκεκριμένο, αμυντικό τρόπο, γρήγορα να αλλάξει ταυτότητα. Με την φυγή Ουζουνίδη μετά από επτά μήνες… επέστρεψε ο Χιμένεθ, ξανά άμυνα δηλαδή και με την φυγή Χιμένεθ ήρθε ο Καρντόσο… ξανά επίθεση! Ταυτότητα, φιλοσοφία, πουθενά… και σιγά σιγά ο κόσμος σταμάτησε να ασπάζεται αυτό που βλέπει στο γήπεδο! Μπουμ!!!

Τώρα νέος τεχνικός διευθυντής, νέος προπονητής και πάλι από την αρχή. Χωρίς κανείς να επικοινωνεί το τι ψάχνει η ομάδα, τι θέλει να κάνει, ποια είναι η ταυτότητά της… στόχος τώρα είναι τα αποτελέσματα! Γιατί αυτό προέχει… όσον αφορά στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία… οψόμεθα!!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.