Μας το χρώσταγε ο Θεός!!!

Μερικές φορές είναι αυτό που λέμε «είναι να σε θέλει». Και η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι «μας θέλει και με το παραπάνω». Ο Θεός του …βόλεϊ είναι ξεκάθαρο ότι φοράει «γαλανόλευκα».

Μονπελιέ, αποστολή
Παντελής Λώλης

Μερικές φορές είναι αυτό που λέμε «είναι να σε θέλει». Και η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι «μας θέλει και με το παραπάνω». Ο Θεός του …βόλεϊ είναι ξεκάθαρο ότι φοράει «γαλανόλευκα». Το σύμπαν συνωμοτεί για το ελληνικό βόλεϊ που διανύει μακράν τον καλύτερό του μήνα μετά από 10 χρόνια ξηρασίας. Πρώτα ήρθε η πρόκριση των κοριτσιών στους «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τώρα ήταν η σειρά των ανδρών να πανηγυρίσουν, έστω και μέσω Ρουμανίας, την μετάβασή τους στη Λιουμπλιάνα για να παίξουν στο κλειστό γκρουπ των 16 κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Και πριν ο καθένας από εσάς σκεφτεί «ας μην ήταν η Ρουμανία και θα σου έλεγα», θα ήταν σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική στο παρελθόν, δις μάλιστα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει μείνει, την τελευταία κυριολεκτικά ώρα, εκτός συνέχειας, λόγω ατυχών αποτελεσμάτων.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται το 2005 όταν παίξαμε στον όμιλο στο Βελιγράδι τελευταία αγωνιστική την πρόκρισή μας στα ημιτελικά. Ισοβαθμήσαμε με 8 βαθμούς στη δεύτερη θέση με την Ισπανία και χάσαμε την πρόκριση στα σετ. Με 11-10 προκρίθηκαν οι Ισπανοί που νίκησαν 3-1 την Ολλανδία τελευταία μέρα, στα 10-11 μείναμε εμείς που επίσης νικήσαμε 3-1 την Τσεχία. Όμως οι Ισπανοί ήταν αυτοί που ταξίδευσαν Ρώμη και εμείς επιστρέψαμε στην Ελλάδα.

Επίσης να θυμίσω ότι το 2007 στην Αγία Πετρούπολη η Εθνική είχε κάνει απίστευτη νίκη επί των Ολλανδών στην πρεμιέρα αλλά έμεινε εκτός συνέχειας γιατί οι Γερμανοί νίκησαν – απίστευτο και όμως αληθινό – τους Σέρβους. Όπως καταλαβαίνετε μάλλον κάτι μας χρωστούσε ο Θεός του βόλεϊ από τις δύο προαναφερθείσες διοργανώσεις και μας το έδωσε απλόχερα στο Μονπελιέ. Την αξίζαμε την πρόκριση γιατί συνολικά δείξαμε καλύτερο πρόσωπο στους 5 αγώνες από ότι έδειξαν οι δύο μας βασικοί αντίπαλοι, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Όσο για τον αγώνα των «16» κόντρα στη Ρωσία ακόμη και η παρέλαση θα είναι εμπειρία για την Εθνική ομάδα. Αφήστε που κανένας από τους διεθνείς μας δεν θα πάει στη Σλοβενία για παρέλαση. Προσοχή! Δεν γράφω ότι θα αποκλείσουμε τους Ρώσους αλλά να είστε σίγουροι ότι όπως η Εθνική γυναικών έπαιξε στα ίσια την Ολλανδία για 2 σετ στην Βουδαπέστη, το ίδιο πιθανόν να κάνουν και οι παίκτες του Ανδρεόπουλου. Άλλωστε στα παιχνίδια που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, όπως για παράδειγμα με την Ιταλία και την Γαλλία, έπαιξαν καλύτερα από αυτά που είχαν ταμπέλα «ο θάνατος σου, η ζωή μου» με Ρουμανία και Πορτογαλία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.