Ξεκούραστος κι αποφασισμένος

Ο Κωστής Μπότσαρης αναλύει στο προσωπικό του blog την πρώτη επικίνδυνη "έξοδο" του ΠΑΟΚ για τη φετινή χρονιά, στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο.

Πρώτη επικίνδυνη έξοδος στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ που το απόγευμα δοκιμάζεται στο Περιστέρι. Μετά από δυο διαδοχικές εντός έδρας δοκιμασίες με Παναιτωλικό και Πανιώνιο, αμφότερες επιτυχημένες σ’ επίπεδο αποτελέσματος, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αφήνει τη «σιγουριά» της Τούμπας για να μετρήσει τις δυνάμεις της με την αντίστοιχη του Γιάννη Αναστασίου. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσου τη διακοπή του πρωταθλήματος δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες που ταλαιπώρησαν την ομάδα στις πρώτες της εμφανίσεις για τη σεζόν. Ιδιαίτερα σ’ ότι έχει να κάνει με τις στημένες φάσεις τόσο όταν η ομάδα αμύνεται όσο κι όταν καλείται να τις εκμεταλλευτεί και να τις αξιοποιήσει προκειμένου να σκοράρει. 

Παράλληλα ο χρόνος λειτούργησε ευεργετικά ως προς την πλήρη αποθεραπεία και την αντίστοιχη ετοιμότητα τριών καίριων προσώπων όπως τέτοιοι είναι οι Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο. Ειδικά το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή όπου ήδη απουσιάζουν οι Μαουρίσιο – Βέρνμπλουμ ήταν σημαντικό με μοναδικές υπάρχουσες λύσεις τους Εσίτι – Μίσιτς.

Μια κι ο λόγος για τον διεθνή Νιγηριανό, η απουσία του λόγω υποχρεώσεων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του τον κράτησε αρκετό καιρό μακριά από την ομάδα, ωστόσο όπως φαίνεται επέστρεψε απόλυτα έτοιμος για να συνεισφέρει εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την τεχνική ηγεσία. 

Ο ΠΑΟΚ, για τους φίλους του οποίου ναι μεν ο Ατρόμητος ανακοίνωσε πως δε θα ανοίξει εκδοτήριο για την κερκίδα των φιλοξενούμενων δίχως αυτό να σημαίνει πως δε θα έχει τη στήριξη φίλων του στο Περιστέρι, έχει στο πλευρό του και την προϊστορία. Χωρίς κανείς να ξεχνάει το διόλου ευκαταφρόνητο αήττητο σερί των τριάντα επτά διαδοχικών αγώνων – οι δέκα επτά εκ των οποίων εκτός έδρας – ο «Δικέφαλος» έχει αποδειχτεί απόλυτος κυρίαρχος στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις των δυο ομάδων στις εγχώριες διοργανώσεις μετρώντας έξι νίκες και μια ισοπαλία. 

Εντούτοις, σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δε σημαίνουν πως πρόκειται για κάποιον …. εύκολο αντίπαλο, ειδικά στην έδρα του, τη μια από τις δυο όπου η περσινή εξαιρετική ομάδα του «Δικεφάλου» άφησε δυο βαθμούς. Και για να τα καταφέρει θα πρέπει να δείξει πολλά περισσότερα από όσα έδειξε ως τώρα στους δυο αγώνες που προηγήθηκαν, επικεντρώνοντας στα της αμυντικής του λειτουργίας αλλά και στην επιθετική του αποτελεσματικότητα  με καλύτερη και πιο ουσιαστική αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί. 

Με την πάροδο του χρόνο να επουλώνει την ψυχολογική πληγή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ αποζητά πρωτίστως τη νίκη και δευτερευόντως μια πειστική εμφάνιση που θα επιβεβαιώσει την αγωνιστική πρόοδο της σκληρής δουλειάς που καθημερινά γίνεται στην ομάδα. 

Η αγωνιστική φιλοσοφία του 41χρονου Πορτογάλου προκρίνει το 4-4-2 σε συνθήκες επίθεσης, που μένει να φανεί αν ένεκα των συνθηκών διαφοροποιηθεί κάτι που μοιάζει δύσκολο. Κατά συνέπεια, προβάδισμα για να πλαισιώσουν το αρχικό σχήμα έχουν οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης στην άμυνα. Στις θέσεις των δυο χαφ αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μίσιτς, Εσίτι έχοντας δεξιά κι αριστερά τους τον Λημνιό και τον Μπίσεσβαρ αντίστοιχα, ενώ αμιγώς επιθετικά ο Πέλκας θα βρίσκεται πίσω από τον πλέον προωθημένο Άκπομ. Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την επίσημη ανακοίνωση των ενδεκάδων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.