Ας μιλήσει η δικαιοσύνη κι ας ακούσουμε τι έχει να μας πει

Για όσα εμφανίζεται να κατηγορείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις και σε περίπτωση παραπομπής του σε δίκη, σε πρώτο, αλλά και σε τελικό βαθμό.

Για όσα εμφανίζεται να κατηγορείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις και σε περίπτωση παραπομπής του σε δίκη, σε πρώτο, αλλά και σε τελικό βαθμό. Εμείς απλά θα παρακολουθούμε την πορεία των διαδικασιών με την πολύτιμη συνδρομή έγκυρων νομικών.

Αν αποδειχθεί ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αθώος, θα βγει στον αφρό. Και θα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει όποια… ρέστα θέλει κι από όποιους θέλει.

Αν όμως αποδειχθεί ένοχος, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη πρώτα από τους φίλους του Ολυμπιακού και μετά από το σύνολο του ποδοσφαίρου.

Διότι πλέον και ο ίδιος γνωρίζει άριστα πως σε περίπτωση ενοχής του θα συμπαρασύρει και τον Ολυμπιακό. Είτε σε ποινή υποβιβασμού, είτε σε ποινή αφαίρεσης βαθμών, η οποία θα θέσει την ομάδα εκτός στόχων.

Αλλά ταυτόχρονα θα αφήνει τον σχεδόν μόνιμο πρωταθλητή της χώρας εκτεθειμένο στα μάτια των φιλάθλων όλων των ομάδων, αφού στην πραγματικότητα θα έχει δικαιώσει τους Αλαφούζο, Μελισσανίδη και Σαββίδη που «έσκιζαν» τα ρούχα τους για το “σύστημα” μιας ομοσπονδίας που ενδιαφέρονταν για την ευημερία του ενός και όχι του αθλήματος.

Το ποδόσφαιρο και ο οπαδισμός που το συνοδεύει είναι ένα άθλημα στο οποίο κυριαρχεί το συναίσθημα. Και μάλιστα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.

Κι αυτό είναι κάτι – που ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων – μπορεί να μετατρέψει τον Βαγγέλη Μαρινάκη είτε σε ήρωα-ευεργέτη του Ολυμπιακού, αν αποδειχθεί αθώος, είτε σε «μαύρο πρόβατο» του ιστορικού συλλόγου, αν παραπεμφθεί και καταδικαστεί.

Γιατί δυστυχώς ο Ολυμπιακός μετράει αρκετές περιπτώσεις προέδρων του που είτε κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν, είτε κατηγορήθηκαν και απηλλάγησαν.

Άλλωστε την εποχή Κοσκωτά ακόμα και η σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού τη βιώνει σκληρά στο πετσί της με τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ που το δημόσιο αξιώνει από την ΠΑΕ και εξακολουθεί να μάχεται νομικά για να τις αποτρέψει.

Για όλα τα υπόλοιπα που θα δούμε υπό τη μορφή «ρεπορτάζ», «σχολίων» και «διαρροών» και από ΜΜΕ και από δικαστικούς κύκλους ή… τετράγωνα, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.

Ο καθένας τα συμφέροντά του θέλει να διαφυλάξει και μπορεί να το πράξει με όποιο τρόπο θεωρεί εκείνος πρόσφορο. Και συνήθως αυτός ο τρόπος χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο φιλτράρισμα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.