Να πάρουν μαθήματα από τον Βαλβέρδε

Πολλοί θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν αναφέρομαι μόνο προπονητικά, αλλά σε αυτά του ήθους και της αξιοπρέπειας.
Δημοσίευση: 19/04/2012 - 14:40

Το έργο που αφήνει πίσω του δεν πρέπει να αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και δη με το ποδόσφαιρο. Ο Ισπανός ποτέ δεν θέλησε να βρει δικαολογίες για στραβοπατήματα, ποτέ δεν μίλησε απαξιοτικά για κανέναν προπονητή, αθλητή, ποτέ δεν θέλησε να προκαλέσει ή να απαντήσει σε όσους θέλησαν να τον προκαλέσουν.
 
Εκανε τη δουλειά του σοβαρά και ταπεινά, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο τίτλους, αλλά και την αναγνώριση του κόσμου, ανεξαρτήτως οπαδικού χρώματος.
 
Οσο ταπεινά συμπεριφερόταν σε όλη τη θητεία του στον Ολυμπιακό, το ίδιο ταπεινά φρόντισε ο ίδιος και ο Βαγγέλης Μρινάκης να ανακοινώσουν τη μη συνέχιση της συνεργασίας τους.
 
Στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να γίνει σήριαλ αυτό το θέμα και φρόντισαν λίγες μέρες πριν κριθεί ο τίτλος του Κυπέλλου να ανακοινώσουν την απόφαση του Ισπανού. Πολλοί θα κατηγορήσουν την "ερυθρόλευκη" διοίκηση για την ενέργεια της αυτή, αλλά εγώ την επικροτώ, καθώς πιστεύω πως τα πάντα πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια και τη διαφάνεια. Το να συντηρηθεί ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον τελικό Κυπέλλου θα βοηθούσε σε κάτι τον Ολυμπιακό; Πιστεύω πως όχι. Αυτή ήταν τελικά η καλύτερη λύση και δόθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ελλάδος, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές για την ανεύρεση του αντικαταστάτη του Ισπανού τεχνικού.