Οι τρεις ευκαιρίες του Ατρόμητου

Ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ολλανδίας και κατ΄επέκταση της Ευρώπης έμελλε να συμπληρώσει μια μελανή σελίδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η φωτιά που ξέσπασε στον 5ο όροφο του υπερσύγχρονου AFAS Stadium εξέθεσε τον Ολλανδικό επαγγελματισμό και την ασφάλειά του. Δεν μπορώ να διανοηθώ τί θα συνέβαινε αν κάτι αντίστοιχο γινόταν σε ένα ελληνικό γήπεδο. Πιθανότατα η ελληνική ομάδα θα βρισκόταν ήδη εκτός Ευρώπης για δική της υπαιτιότητα.

Ο Ατρόμητος “πατάει” λοιπόν πάνω σε θέματα ασφαλείας και αναμένεται να καταθέσει ένσταση για την διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδος. Κι έχει βάση αυτό, καθώς στο meeting που έγινε πριν την αναμέτρηση, οι Ολλανδοί εγγυήθηκαν πως τα πάντα ήταν ελεγμένα στο γήπεδο. Ακόμα και το σύστημα ηλεκτροδότησης στο οποίο προκλήθηκε το βραχύκλωμα και εν συνεχεία η φωτιά που οδήγησε στην εκκένωση του γηπέδου και την διακοπή της αναμέτρησης.

Η ΟΥΕΦΑ, πήρε μία πρωτοφανή απόφαση, που εκ των πραγμάτων βαρύνει περισσότερο τον Ατρόμητο παρά την ʼλκμααρ. Η κυπελλούχος Ολλανδίας θα μπει ξεκούραστη να συνεχίσει τα 31΄λεπτά που απομένουν για να υπερασπιστεί το σκορ πρόκρισης που για την ώρα κρατά στα πόδια της. Αν λοιπόν κριθεί ότι υπάρχει υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδος τότε ο Ατρόμητος θα μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και σκορ πρόκρισης.

Όπως και να’ χει, εντός αγωνιστικού χώρου, οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση. Αφενός μεν γιατί το σκορ του πρώτου αγώνα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της διαφοράς των δύο μάδων. Και αφετέρου γιατί στα εναπομείναντα 31′ λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις (και με παίκτη παραπάνω) ο Ατρόμητος έχει τη δυνατότητα να πετύχει τα δύο ακόμα χρυσά γκολ που θα τον φέρουν στους ομίλους του Europa League.

Ακόμα κι αν όμως δε συμβεί αυτό, θα υπάρξει και μια τρίτη ευκαιρία, μέσω της κλήρωσης που θα γίνει ανάμεσα στις αποκλεισμένες ομάδες, και μία θα πάρει την θέση της Φενερμπαχτσέ που αποβλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ. Κι έτσι ξαφνικά, εκεί που άπαντες θεωρούσαν τον Ατρόμητο αποκλεισμένο από την προηγούμενη εβδομάδα, οι πιθανότητες πρόκρισης για τους Περιστεριώτες, έχουν αυξηθεί κατά τι. Συντονιστείτε λοιπόν στις 12 το μεσημέρι όλοι στο Novasports 2 για να μάθετε τη συνέχεις της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας του Ατρόμητου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.