Συνεχίζει ο Μίτσελ να παίζει μπάλα

Παραμονή του αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Μίτσελ είχε κτυπήσει «καμπανάκι» στα τάξεις των «ερυθρόλευκων» με τις δηλώσεις του στο novasports. Για όσους δεν τις θυμούνται, είχε πλέξει το εγκώμιο της ομάδας του Αγρινίου κάνοντας κολακευτικά σχόλια τη δουλειά του προπονητή της, του Μάκη Χάβου. Γνώριζε πολύ καλά πως η εξόρμηση της 2ης αγωνιστικής ήταν μία από τις δυσκολότερες της Σούπερ Λίγκας για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

«Μπορεί να είχαμε την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το μυαλό μας είναι στο δικό μας Τσάμπιονς Λιγκ που είναι το Σάββατο στο Αγρίνιο. Επειδή όλοι θέλουμε να δούμε τον Ολυμπιακό στον Τσάμπιονς Λιγκ, τι καλύτερο υπάρχει τώρα από το να αντιμετωπίζουμε καλές ομάδες, όπως είναι ο επόμενος αντίπαλός μας», είχε επιπλέον πει ο Ισπανός τεχνικός.

Ωστόσο, οι παίκτες του «πέταξαν στα σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο, αδυνατώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Το γεγονός πως ο Ντοσεβί και ο Ντουρμάζ (στο ντεμπούτο του) δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα άκρα, είχε ως αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσουν» οι «Πειραιώτες».

Ο Μίτσελ διέγνωσε το πρόβλημα. Αλλά όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος «έπαιξε μπάλα» από τον πάγκο. Με τις αλλαγές του στο ημίχρονο άλλαξε πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης προς όφελος του Ολυμπιακού. Η απόφασή του να «γεμίσει» το χώρο της μεσαίας γραμμής με την είσοδο του Κασάμι και του Μπουχαλάκη, στη θέση των Ντοσεβί και Ντουρμάζ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την κατακόρυφη άνοδο της απόδοσης της ομάδας του.

Το γκολ του Κασάμι ήταν η λογική εξέλιξη της ροής του αγώνα. Ήταν σαφές πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν πια τον τρόπο να διαχειριστούν με ασφάλεια το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ωστόσο, είχαν λογαριάσει χωρίς μία σημαντική παράμετρο: τους τραυματισμούς των Μανιάτη και Εντινγκά

Έτσι, η ομάδα του Πειραιά υποχρεώθηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες, αφού είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Και ενώ οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έψαχναν τις θέσεις τους για να καλύψουν το αριθμητικό μειονέκτημα, σε μία στημένη φάση δέχθηκαν την ισοφάριση. Το γκολ του Παναιτωλικού τους πείσμωσε και με παίκτη λιγότερο (μάλιστα για ένα διάστημα έπαιζαν ουσιαστικά με εννέα λόγω ενοχλήσεων που αισθανόταν ο Ντομίνγκεζ) βγήκαν μπροστά για να φθάσουν στη νίκη. Δεν το πέτυχαν. Αλλά σίγουρα οι νεοφερμένοι θα διδάχθηκαν πως για να κατακτηθεί το 42ο πρωτάθλημα, θα χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού σε κάθε αναμέτρηση του πρωταθλήματος, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.