Ο Μίτσελ δείχνει που οφείλει την πρόοδο του

Φθάνοντας στη χώρα μας πριν από περίπου 20 μήνες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι από εμάς δε θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τον προπονητή Μίτσελ.

Ωστόσο, για τον ποδοσφαιριστή Μίτσελ θα γράφαμε ολόκληρο βιβλίο. Αυτήν την τεράστια προσωπικότητα των ισπανικών γηπέδων που έβαλε τη δική της σφραγίδα σε ένα σύλλογο με το ειδικό βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Τούτο από μόνο του λέει πάρα πολλά.

Τώρα, έχοντας ζήσει στα γήπεδα μας τον Ισπανό σε ρόλο τεχνικού, θα συμφωνήσουμε άπαντες πως διαθέτει το ειδικό βάρος για να επιβληθεί στα αποδυτήρια της ομάδας με την μεγαλύτερη πίεση στη χώρα. Ζώντας και δρώντας εντός των τειχών του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ απέδειξε πως έχει τον τρόπο να διαχειριστεί τις μεγάλες χαρές, κρίσεις, αλλά και τις έντονες απογοητεύσεις.

Το σημαντικότερο όλων είναι πως αυτή η μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου παραμένει απλός και προσιτός, χωρίς να «ψηλώνει» μέσα από τις επιτυχίες του ως προπονητής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δε διστάζει να υπoστηρίζει δημοσίως πως προοδεύει χάρη στον Ολυμπιακό. «Καλή καθαρά ποδοσφαιρική συζήτηση. Ο Olympiacos μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω να βελτιώνω τις γνώσεις μου. Είναι εκπληκτικό να είσαι δίπλα στους καλύτερους». Είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο που«ανέβασε» στους προσωπικούς λογαριασμούς τους οποίους λειτουργεί στα social media, με αφορμή την παρουσία του  στο Elite Coaches Forum της UEFA.

Ξέρετε, τα σχόλιά του τα διαβάζουν σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αυτομάτως, κάνει την καλύτερη διαφήμιση στον Ολυμπιακό και εξελίσσεται σε ιδανικό Πρέσβη του, όπως και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί για πολλούς να φαντάζουν όλα τα παραπάνω αυτονόητα, αλλά δεν είναι. Χρειάζεται να διαθέτει κάποιος την απαραίτητη παιδεία, αλλά και την ποδοσφαιρική κουλτούρα για να δείχνει σε ποιους οφείλει την πρόοδό του.

Το έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν. Αλλά αισθανόμαστε την ανάγκη να το επαναλάβουμε ξανά πως για τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Έχοντας ζήσει κοντά του -λόγω των αναγκών του ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ελλάδας για τo novasports- όλη τη διαδρομή του στους “Πειραιώτες”, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως οι δεσμοί που δημιουργεί με την ηγεσία και τον κόσμο της ομάδας, γίνονται ολοένα και πιο στενοί.

Στο πρόσωπό του άπαντες βλέπουν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τον τρόπο να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το έμψυχο δυναμικό. Έναν άνθρωπο που δεν ψάχνει δικαιολογίες, ούτε ζητάει πίστωση χρόνου -λόγω των αλλαγών στο ρόστερ. Ξέρει καλά πως ταυτίζονται οι λέξεις επιτυχία και Ολυμπιακός.

Και αισιοδοξεί πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πορευτούν στο μονόδρομο των επιτυχιών, τόσο στις εγχώριες υποχρεώσεις του (αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΟΦΗ στο Φάληρο), όσο και στις ευρωπαϊκές. Παρεμπιπτόντως, στην πρεμιέρα του Champione Legaue, μία η ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί στην αποδειχθεί πολύτιμη στην οικονομία του ομίλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.