Ανακούφιση και ξεκάθαρες κουβέντες

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την ανακούφιση στην ΑΕΚ στο άκουσμα της τιμωρίας από την UEFA, τις ξεκάθαρες κουβέντες Χιμένεθ και τον σύμμαχο Πόνσε στην προσπάθεια για παραμονή στην Ένωση.

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τον αγώνα που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες αξίζει να κάνουμε μια μικρή στάση στην σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών για την ΑΕΚ. Και δεν είναι άλλη από την τιμωρία που επιβλήθηκε από την UEFA για τα σοβαρά επεισόδια στον αγώνα με τον Άγιαξ. 

Μπορεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας να απέφυγε τα χειρότερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εφησυχάσει από εδώ και στο εξής. Το αντίθετο. Να δουλέψει πάνω σε αυτή την τιμωρία για να αποφύγει μελλοντικά ανάλογες καταστάσεις. 

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ, δεν θα υπάρχει επιστροφή και η ΑΕΚ θα βλέπει με… κιάλια τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και δεν θα είναι ούτε για οικονομικούς, ούτε για αγωνιστικούς λόγους. 

Στα υπόλοιπα θέματα… Μανόλο Χιμένεθ και Έκι Πόνσε μιλώντας στα κανάλια Novasports έβγαλαν ειδησούλες. Ο Ανδαλουσιανός προπονητής έβαλε τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με την τοποθέτησή του για την δουλειά του Ουζουνίδη, λέγοντας πως σέβεται απεριόριστα τον συνάδελφό του και την δουλειά του. Οι δηλώσεις όταν γίνονται μπορεί να ερμηνευτούν ανάλογα με τη… διάθεση του καθενός τη στιγμή που τις ακούει. 

Ο Χιμένεθ βρίσκεται τρεις εβδομάδες στην ΑΕΚ, οπότε πλέον είναι δική του ευθύνη το τι παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και αν υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης θα έπρεπε να βρει ο ίδιος τρόπο να το καλύψει. Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε πρόβλημα πως θα είχε η ΑΕΚ επί εποχής Ουζουνίδη 8 αγώνες (10 με το Κύπελλο) δίχως ήττα και με μόλις ένα γκολ παθητικό, αυτό με τον ΠΑΟΚ; 

Άρα όπως είπε και ο Χιμένεθ, το παρελθόν είναι παρελθόν… Ότι έγινε, έγινε. 

Πάμε και στον Πόνσε. Πιο ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής δεν θα μπορούσε να στείλει ο Αργεντινός, ο οποίος απολαμβάνει την στήριξη της ΑΕΚ και θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας. Η περίπτωσή του είναι δύσκολη, όμως η Ένωση στην προσπάθειά της να τον κρατήσει έστω για μία ακόμα χρονιά βρήκε στο πρόσωπο του Έκι έναν ισχυρότατο σύμμαχο. 

Όσο για το ματς με τον Απόλλωνα; Τα είπε όλα ο Τσιντώτας. «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε καν για δύσκολο ματς. Είμαστε ΑΕΚ και όποιος έρχεται στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να καταλαβαίνει από το πρώτο λεπτό πως θα ηττηθεί» ανέφερε ο γκολκίπερ της Ένωσης. 

Το μόνο που έχει να κάνει από εδώ και στο εξής η ΑΕΚ είναι να κερδίσει κάθε ματς και στο τέλος να κάνει ταμείο. Άλλωστε ενόψει και της νέας σεζόν άπαντες κρίνονται… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.