Καλάθης χωρίς λάθη σημαίνει νίκη

Ο Αποστόλης Λάμπος αναλύει τις προσλαμβάνουσες που αποκτά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού όταν ο Καλάθης είναι αλάνθαστος εν συγκρίσει με τους συναδέλφους του στις άλλες ομάδες. Κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα.

Τα δύο πιο σπουδαία παιχνίδια που έχει πάρει τη φετινή περίοδο ο Παναθηναϊκός είχαν κοινή συνισταμένη τον πολύ μικρό αριθμό λαθών. Το ένα ήταν απέναντι στην Φενέρμπαχτσέ ματς στο οποίο οι πράσινοι τελείωσαν με το ασύλληπτο “3 λάθη”. Το άλλο ήταν ο ημιτελικός κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο οποίο οι συγκεντρωμένοι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν μόλις 8 λάθη.

Στα δύο αυτά παιχνίδια ο Νικ Καλάθης έκανε από ένα μόλις λάθος. Όποτε ο Νικ Καλάθης μένει πιστός στον μέσο όρο του στην Ευρωλίγκα (1,8 λάθη), ο Παναθηναϊκός αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές του για νίκη. Από εκεί ξεκινούν όλα για μια ομάδα που ακόμα βρίσκεται στο στάσιο της ανοικοδόμησης. Ο βασικός της οργανωτής να μεταδίδει ηρεμία και να παίζει με υπομονή. 

Όποτε ο Καλάθης ανεβάζει τον αριθμό των λαθών του ή είναι ανυπόμονος, ο Παναθηναίκός αυξάνει τις πιθανότητες ήττας του. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει ανάγκη τον ήρεμο και συγκεντρωμένο Καλάθη, ο οποίος είναι ο γκαρντ με τα λιγότερα λάθη στην Ευρωλίγκα κι αυτό αποδεικνυέται από μια σύντομη ματιά στα στατιστικά της διοργάνωσης. 

Ο Σπανούλης έχει 4,3 λάθη, ο Ντε Κολό 3,2 και ο Τεόντοσιτς 2,8. Σλούκας και Μπογκνάνοβιτς έχουν 2,8 και 2,2 λάθη αντίστοιχα κατά μέσο όρο, ενώ κι ο Γιουλ είναι στα 2. Ο εκπλητκικός Ντόνσιτς μόνο είναι στο 1,7. Ο Λάρκιν είναι στα 2,8. Αυτοί είναι οι οργανωτές των ομάδων ποτ βρίσκονται πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό, όμως ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Φενέρ και Μπασκόνια έχουν κι άλλες ποιοτικές αρετές αλλά και βάθος στα ρόστερ τους που μπορούν και καλύπτουν τις όποιες ανορθογραφίες προκύπτουν από τη θέση “1”.

Επιγραμματικά θα αναφέρω πως και οι Ερτέλ, Ζήσης, Μακνήλ, Γιόβιτς, Γουναμέικερ, Χίκμαν, Ράις, Γκιουλέρ, Γκάουντλοκ, Λάνγκφορντ και Βέστερμαν έχουν πάνω από 2 λάθη μέσο όρο ανά παιχνίδι. 

Εφόσον λοιπόν ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει ελπίδες αρχικά για να διεκδικήσει πρόκριση με πλεονέκτημα στα play off της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να συνεχίσει να είναι η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη και ο Καλάθης να κάνει εμφανίσεις παρόμοιες με αυτές κόντρα σε Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακό στο κύπελλο προσφέροντας ορχηστρική οργάνωση υψηλού επιπέδου, καθώς έτσι εκείνος και οι συμπαίκτες του βελτιώνονται αισθητά και σε άλλοςυ σημαντικολυς τομείς, ιδιαίτερα επιθετικά, διότι αμυντικά η ομάδα έχει ήδη αρχίσει και βρίσκει τις σταθερές της.

Αρχής γενομένης από το ματς με την Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει δυνάμεις και αντοχές και να προσδιορίσει τους άμεσους στόχους τους στην Ευρωλίγκα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.