Ο ασύγχρονος κορεσμός

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος γράφει στο προσωπικό του blog για τα διαφορετικά χνώτα του Μπέντο και των ερυθρόλευκων φιλάθλων!

Τους τελευταίους μήνες είναι παρατεταμένη η νευρικότητα της ερυθρόλευκης εξέδρας εξαιτίας των συνεχόμενων μέτριων εμφανίσεων του Ολυμπιακού και της έλλειψης ρυθμού στο παιχνίδι της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά οι πρωταθλητές βαδίζουν προς την κατάκτηση ακόμα ενός πρωταθλήματος, με τεράστια διαφορά απ’ τους ουσιαστικούς τους διώκτες. 

Καθώς Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έχουν χάσει κρίσιμο έδαφος για τη διεκδίκηση του τίτλου, το ζητούμενο της εξέδρας εδώ και καιρό είναι το θέαμα. Αν προσθέσουμε τη συσσώρευση τίτλων για τον Ολυμπιακό τα τελευταία έξι χρόνια ο κορεσμός της εξέδρας είναι έντονος και λογικό είναι να τη συγκινεί το διαφορετικό, η ωραία μπάλα, το γρήγορο και ρισκαδόρικο ποδόσφαιρο. Ο κορεσμός των φιλάθλων του Ολυμπιακού είναι εντελώς ασύγχρονος με την προπονητική προσέγγιση του Πάουλο Μπέντο. 

Η ιστορία θα κρίνει τον Πορτογάλο με βάση τα αποτελέσματα και όχι με βάση το θέαμα που προσέφερε η ομάδα του. Ο επαγγελματισμός του δεν τον αφήνει να αποκλίνει απ’ την αναζήτηση του νικηφόρου αποτελέσματος και μόνο. Για τον λόγο αυτό δεν χαρίστηκε στις πριμαντόνες του Ολυμπιακού, έγινε «νονός» των παθιασμένων πιτσιρικάδων του συλλόγου, ενώ δεν βιάστηκε να ενσωματώσει κανέναν παίκτη εύκολα στις αποστολές του, όσο και αν η κοινή λογική το επιτάσσει. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα για τον Μπέντο και για κάθε διαχρονικά επιτυχημένο τεχνικό παγκοσμίως. 

Ο Πορτογάλος προσεγγίζει το πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Αν δώσει συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού και κατακτήσει το κύπελλο, θα βάλει το όνομα του δίπλα σε εκείνα των πιο επιτυχημένων προπονητών του συλλόγου. Η αποτυχία ή η επιτυχία θα φέρουν ανεξίτηλο μελάνι της σφραγίδας του και των αντισυμβατικών επιλογών του και η παραμονή ή η απομάκρυνση του απ’ τον Πειραιά θα είναι απόφαση λίγων λεπτών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.