Ανοίξατε πυρ…

Τα πρώτα "κανόνια" μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ, μέσα από το μικροσκόπιο του Άγγελου Στυλιάδη.

Σταθερά τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είχε κάποιον ή κάποιους που ξεχώριζαν στο σκοράρισμα και αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος για την ομάδα τους. Η εκκίνηση της εφετινής σεζόν επιφυλάσσει «εκπλήξεις» για τα παραδοσιακά φαβορί, που αφήνουν βαθμούς κυρίως για λόγους περιορισμένης δημιουργίας και αστοχίας και λιγότερο για ανεπαρκή αμυντική αποτελεσματικότητα. 

Μια ματιά στους αριθμούς των πρώτων αγωνιστικών αποδεικνύει του λόγου το αληθές, σε ότι αφορά καθαρά στους λεγόμενους παίκτες περιοχής και χωρίς να υπολογίζονται οι μεσοεπιθετικοί. Τα «κανόνια» δεν προκαλούν… καταστροφές στις αντίπαλες άμυνες, είτε γιατί αναζητούν αγωνιστικό ρυθμό (είναι νωρίς άλλωστε ακόμα) είτε γιατί δεν τροφοδοτούνται όπως θα έπρεπε για να αποτελούν φόβητρο των αντιπάλων.

Στη συνολική εικόνα και από τους λεγόμενους επιθετικούς περιοχής  η ΑΕΚ  έχει πάρει 1 γκολ, ο ΠΑΟΚ 3, ο Παναθηναϊκός 2 και ο Ολυμπιακός 2.

Αναλυτικότερα…

Η ΑΕΚ έχει πάρει μόνο ένα γκολ από τους δύο επιθετικούς της Λιβάγια και Αραούχο, από τα 10 που έχει πετύχει συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο Λιβάγια έχει 4 τελικές, ο Αραούχο έχει 9. Εκτός δράσης παραμένει ο Γιακουμάκης εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Στον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς έχει πετύχει 3 τέρματα σε 11 τελικές προσπάθειες και συνεχίζει να είναι αποτελεσματικός, όπως και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν.
Ο Κουλούρης έχει αγωνιστεί μόλις 46 λεπτά στο πρωτάθλημα και δεν έχει τελική.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μέχρι τώρα ένα γκολ από τον Τζούρτεβιτς, με εκτέλεση πέναλτι, και με τον Σέρβο να έχει 5 τελικές.

Άλλο ένα γκολ έχει πετύχει ο Ανσαριφάρντ σε 4 τελικές, παίζοντας 90 λεπτά με την ΑΕΛ και 26 ως αλλαγή με τη Λαμία.

Χωρίς γκολ έχει μείνει σε 5 τελικές ο Εμενίκε (έχει σκοράρει μόνο σε κύπελλο και Ευρώπη), ενώ αν συμπεριλάβουμε στους παίκτες περιοχής τον Μπεν, έχει μείνει στο μηδέν έχοντας πάντως μόλις 2 τελικές και με τον λεμονή να τον υπολογίζει μάλλον περισσότερο ως εξτρέμ.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ένα γκολ (σε 7 τελικές) από τον Μολίνς. Οι 4 από τις 7 προσπάθειές του είναι εκτός περιοχής και το μοναδικό του γκολ με εκτέλεση φάουλ.

Ο Τσάβες έχει κάνει επίσης 7 τελικές προσπάθειες σημειώνοντας μέχρι τώρα 1 γκολ, στο ντεμπούτο του στα Περιβόλια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.