Κάτι παιδιά που έγιναν άντρες…

Η μεθοδικότητα ο σχεδιασμός και κυρίως η βούληση των συλλόγων να αναδείξουν ταλέντα στο ποδόσφαιρο, αρχίζει να αποδίδει καρπούς και για τις εθνικές ομάδες.

Η μεθοδικότητα ο σχεδιασμός και κυρίως η βούληση των συλλόγων να αναδείξουν ταλέντα στο ποδόσφαιρο, αρχίζει να αποδίδει καρπούς και για τις εθνικές ομάδες. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εθνικής Ελπίδων του Αντώνη Νικοπολίδη που πέρασε νικηφόρα από το Κισινάου με τα γκολ των Σάλιακα και Κουλούρη πετυχαίνοντας το 3 στα 3 στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Παρατηρώντας τη βασική ενδεκάδα του αγώνα με τη Μολδαβία, οι εννέα από τους έντεκα αναδείχθηκαν μέσα από τις ακαδημίες των τεσσάρων «μεγάλων». Πέντε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Δύο από αυτές του Παναθηναϊκού ένας από αυτή του ΠΑΟΚ και ακόμη ένας από την ακαδημία της ΑΕΚ.

Προσθέστε στους πρώτους έντεκα ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για τους δύο από τους τρεις που πέρασαν ως αλλαγή. Τον Δεληγιαννίδη που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τον Χατζηγιοβάνη από αυτή του Παναθηναϊκού.

Εξίσου σημαντικός πάντως είναι και ο ενεργός ρόλος που έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις ομάδες τους. Κι επειδή αναφορά σε όλους θα απαιτούσε πολύ μεγαλύτερο χώρο… μια ματιά στη βασική ενδεκάδα είναι ενδεικτική… 

Κωνσταντίνος Κότσαρης
Ανήκει στον Παναθηναϊκό και αγωνίζεται στους μικρούς των «πράσινων». Έχει μία μόλις συμμετοχή με την πρώτη ομάδα σε αγώνα κυπέλλου το 2015.

Μανώλης Σάλιακας
Δεξιός οπισθοφύλακας που πέρυσι έκανε γεμάτη χρονιά στο πρωτάθλημα Κύπρου. Προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού

Κώστας Τσιμίκας
Προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Βίλεμ. Μάλιστα έχει κάνει ήδη 7 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα φέτος.

Τριαντάφυλος Πασαλίδης 
Αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στον Αστέρα Τρίπολης από το καλοκαίρι. Βασικός σε όλες τα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και με γκολ (το παρθενικό του) στο ματς με τη Λαμία.

Δημήτρης Νικολάου
Έχει ήδη αγωνιστεί σε 4 παιχνίδια του Ολυμπιακού στη σεζόν, μεταξύ αυτών και στη βασική ενδεκάδα του Τορίνο για το ραντεβού του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους.

Κώστας Γαλανόπουλος
Από το ξεκίνημα της προηγούμενης σεζόν υπολογίζεται ως βασική λύση στην ΑΕΚ αποδεικνύοντας πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε υψηλότατο επίπεδο.

Ζήσης Καραχάλιος
Αμυντικός μέσος που από πέρυσι αγωνίζεται στον Λεβαδειακό, ενώ προηγήθηκε διετής θητεία στην Αναγέννηση Καρδίτσας για την Β Εθνική Κατηγορία.

Γιώργος Μανθάτης
Ανήκει στον Ολυμπαικό με τον οποίο έκανε 11 συμμετοχές πέρυσι και από το ξεκίνημα αυτής της σεζόν βρίσκεται με μορφή δανεισμού στα Γιάννενα. Έχει ήδη 4 συμμετοχές εκ των οποίων μία στη βαική ενδεκάδα.

Λάζαρος Λάμπρου
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ανήκει στον ΠΑΟΚ και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού και κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις με τον Πανιώνιο. Εφέτος έχει 2 γκολ σε 6 συμμετοχές.

Θανάσης Ανδρούτσος
Ένας ακόμη από τους παίκτες που έβγαλε η ακαδημία του Ολυμπιακού. Έχει παίξει 20 φορές στο πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους και είναι από εκείνους που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περισσότερες από μία θέσεις

Ευθύμιος Κουλούρης 
Έχει συμπληρώσει ήδη 45 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τις ακαδημίες του συλλόγου που κάνουν πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τις 45 συμμετοχές στην Σουπερλιγκ μετράει και 21 στο πρωτάθλημα Κύπρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.