Αυτά είναι τα 9 ντέρμπι που θα κρίνουν τον τίτλο

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αναλύει τα παιχνίδια στα οποία θα κριθεί ο εφετινός τίτλος του πρωταθλητή στη Super League Σουρωτή.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδειξαν με… 2018 τρόπους στην αυλαία της νέας χρονιάς ότι θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Παρά την διακοπή των τριών εβδομάδων έπαιξαν σαν έτοιμοι από καιρό με μοναδικό στόχο να συνεχίσουν να μαζεύουν τρίποντα στο σακούλι της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να βάλει πέντε γκολ στον Λεβαδειακό στην Τούμπα, η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο ημίχρονό της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα κερδίζοντας άνετα τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο και ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρας από την Λάρισα, μια έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.

Τι σημαίνουν αυτές οι πρώτες νίκες των διεκδικητών του τίτλου με το ξεκίνημα του Β΄ γύρου;

Πολύ απλά ότι μαζί με τα παιχνίδια κόντρα στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό (κυρίως λόγω φανέλας) ο τίτλος θα κριθεί και στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Από τις υπόλοιπες 11 ομάδες της Λίγκας δύσκολα θα έχουν απώλειες οι τρεις της κορυφής.

Οπότε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ο εφετινός τίτλος θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ντέρμπι. Σημειώστε λοιπόν:

20η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΑΕΚ, 21η Ατρόμητος-Ολυμπιακός, 23η ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και Ατρόμητος-ΑΕΚ, 24η Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 25η ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 26η ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και 29η Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Ναι, αυτά είναι τα εννέα μεγάλα ματς του Β΄ γύρου, από τα αποτελέσματα των οποίων θα αναδειχθεί κατά 99% ο πρωταθλητής της εφετινής περιόδου.

Οι αγώνες των τριών κόντρα σε Πανιώνιο και Αστέρα ίσως να δημιουργήσουν κάποια ζητήματα στους διεκδικητές, αλλά η εικόνα τους το Σαββατοκύριακο έδειξε ότι με τους λεγόμενους “μικρομεσαίους” πλέον μπορούν να βρίσκουν τις λύσεις.

Κι αν ο Ολυμπιακός ήταν στο παρελθόν μετρ στο πέρασμα τέτοιων εμποδίων, εφέτος νοιώθει έντονα τον ανταγωνισμό της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Τον ρόλο τους θα παίξουν επίσης και οι μεταγραφικές ενισχύσεις που ήδη ξεκίνησαν, αλλά προσωπικά πιστεύω στην ομαδικότητα του αθλήματος κι όχι στον ένα ή στους δύο παίκτες που μπορεί και να κάνουν τη διαφορά.

Δείτε το παράδειγμα της ΑΕΚ που παρά την απώλεια των Μάνταλου και Γιόχανσον έχει αναγάγει την ομαδικότητα στην μία και μοναδική πραγματική επιστήμη που εξυπηρετεί το άθλημα του ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.