Σα να… ξεκινάει τώρα

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στα Πηγάδια και υπογραμμίζει πως η νίκη είναι “μονόδρομος” για τον “Δικέφαλο” του Βορρά, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της βαθμολογίας, παρότι ξεκίνησε με ντεζαβαντάζ λόγω της τιμωρίας του από πέρσι και την αφαίρεση βαθμών, ενώ η διαφορά του από τον δεύτερο ανέρχεται στους δέκα βαθμούς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να περιμένουν την οριστική εξέλιξη με τη διακοπή στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος» παραμένει αήττητος στο Πρωτάθλημα, δημιουργεί νέα ρεκόρ κάθε αγωνιστική, όμως τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει στο μυαλό των πρωταγωνιστών. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση παρά μόνον η λογική του … τελικού. «Απομένουν επτά τελικοί μέχρι το τέλος, όπου κάθε επόμενος αγώνας είναι πιο σημαντικός και κρίσιμος από τον προηγούμενο», δήλωσε στο «novasports.gr» ο Τσούμπα Άκπομ κι όταν ένας ξένος, νεοφερμένος στην ομάδα, που βρήκε ρόλο βασικού στο δεύτερο μισό της σεζόν δείχνει να έχει αφουγκραστεί πλήρως το δόγμα του προπονητή του γίνεται αντιληπτό το τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους. 

Ώρα Ξάνθης λοιπόν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του. Ένας – αγωνιστικός – τόπος παραδοσιακά δύσκολος για τους «ασπρόμαυρους» αλλά με τεράστια πλεονεκτήματα την παρουσία του Ρουμάνου τεχνικού στον δικό τους πάγκο την τελευταία διετία και τη μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου του από κάθε άλλη φορά στις κερκίδες του γηπέδου των Πηγαδίων. Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή τεχνικός – πλην φυσικά του Μίλαν Ράσταβατς – που να γνωρίζει καλύτερα την ακριτική ομάδα κι αυτό παίζει το ρόλο του. Ξέρει τί θα συναντήσει και αντίστοιχα πώς να το αντιμετωπίσει. Αρκεί οι βουλές του να γίνουν πράξη, οι ποδοσφαιριστές του να συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν ως τώρα και με δεδομένο τη μέχρι τώρα εικόνα των δυο ομάδων συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν. Αρκεί να παραμείνουν σοβαροί, προσγειωμένοι, συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί κι ίσως περισσότερο από όλα, αποτελεσματικοί. 

Είναι αλήθεια πως τη μεγαλύτερη πίεση την έχει ο ΠΑΟΚ, αν κι η Ξάνθη αν δεν προσέξει σ’ αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές δε θα νιώθει και πολύ άνετα. Μια ομάδα, που όπως ανέφερε ο κ. Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στο «novasports.gr» «μπορεί να μη διάγει και την καλύτερή της περίοδο αλλά ως σημείο αναφοράς έχει ότι δε χάνει εύκολα». Με σημαντικές απουσίες και για το σύνολο του κ. Ράσταβατς που όσο η κατάσταση σ’ έναν αγώνα είναι ισορροπημένη διεκδικεί το καλύτερο δυνατό και είναι ικανή να το πάρει. Ένα γρήγορο γκολ όμως μπορεί ν’ αλλάξει δραστικά το συγκεκριμένο δεδομένο. 

Ερμηνεύοντας τα λεχθέντα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη οι συμπαίκτες του φέρονται διατεθειμένοι να πιέσουν από την αρχή και με την αρωγή του κόσμου τους να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι παίρνοντας την κατοχή για να προσπαθήσουν να φτάσουν μ’ επιτυχία στην αντίπαλη εστία όπου τους περιμένει ένας ικανότατος τερματοφύλακας όπως είναι ο Ζίβκοβιτς που τον τελευταίο χρόνο έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να δείξει του τί αξίζει. Όπως και να ‘χει όμως αυτός ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως διαθέτει ισχυρό ποδοσφαιρικό χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. Ακόμη κι όταν ένα ματς δεν εξελιχθεί όπως θα ήθελε έχει τον τρόπο-ους να το φέρει στα μέτρα του και να πάρει αυτό που θέλει, ήτοι τρεις βαθμούς και τίποτα λιγότερο. Σε λίγες ώρες οι σχετικές απαντήσεις … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.