Και θα γίνεται ολοένα χειρότερο Νο2

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα αλλά και την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ.

Ηταν 18 Μαϊου 2017, την επομένη της διακοπής του αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, λόγω αντικειμένου που είχε χτυπήσει τον – τότε – προπονητή του «Δικεφάλου», Βλάνταν Ιβιτς με συνέπεια η συνέχεια να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όταν είχα καταθέσει την άποψή μου με πάσα ταπεινότητα από αυτήν τη γωνιά του διαδικτύου, σε κείμενο με τίτλο «Και θα γίνεται ολοένα χειρότερο». Θα μου επιτρέψετε μόνον να χρησιμοποιήσω την ίδια εισαγωγή, «Ασχημο πράγμα να μην έχει κάποιος διάθεση ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό που αγαπάει, μ’ αυτό που τον ενδιαφέρει απόλυτα, μ’ αυτό που – έχει την τύχη – να ασχολείται επαγγελματικά. Η βραδιά της Τετάρτης ήταν άλλη μια που αλλιώς ξεκίνησε, διαφορετικά εξελίχθηκε κι αντίστοιχα τελείωσε, που ουσιαστικά δεν τελείωσε», ανέφερα χαρακτηριστικά, μόνον που δεν μπορεί να τελειώσει κάτι ειδικά όταν δεν έχει ξεκινήσει.

Αιτία στην προκειμένη περίπτωση ήταν το συμβάν με τη ρίψη ενός ανοικτού ρολού ταμειακής μηχανής που εκσφενδονίστηκε από την κερκίδα (σ.σ. με τον υπαίτιο να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στη δικαιοσύνη) και το οποίο «βρήκε» τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία. Πλέον υπάρχουν εικόνες, βίντεο, που μπορούν να συμβουλευτούν όσοι θέλουν να εκφέρουν άποψη για το τί ακριβώς συνέβη και αρμόδιοι φορείς για να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν. Αν κι η αίσθηση που υπάρχει είναι πως δε θα σταματήσουν να προκύπτουν νέα στοιχεία για το συμβάν και για όλα όσα ακολούθησαν. Δε χωρά η παραμικρή αμφιβολία πως κάθε τέτοια πράξη είναι καταδικαστέα, όπου κι αν γίνεται, εις βάρος οποιουδήποτε κ.ο.κ.

Υπάρχουν νόμοι και κανόνες για κάθε παραβατική πράξη, εφόσον αυτήν διαπιστωθεί κι επιβεβαιωθεί ότι έχει συμβεί. Αλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένα, αρμόδια όργανα προκειμένου όλες οι δράσεις διεξαγωγής – και – ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να είναι σύννομες. Ο Ισπανός τεχνικός, δήλωσε αδυναμία να καθήσει στον πάγκο της ομάδας του προκειμένου να εκκινήσει κανονικά ο αγώνας, ο Ολυμπιακός αυτοβούλως αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Εκεί, αρνήθηκε την εξέταση από το γιατρό του αγώνα, καθώς η αμφίεσή του παρέπεμπε στην ομάδα των γηπεδούχων (σ.σ. συνεργάζεται με τις Ακαδημίες της ΠΑΕ) αν και πρόκειται για τον πιστοποιημένο στη Λίγκα σε κάθε αναμέτρηση αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (σ.σ. UEFA) εδώ και πολλά χρόνια.

Στο συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή την αμφίεση, αποδίδουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού την δεκαπεντάλεπτη καθυστέρη για την εξέταση του Ισπανού τεχνικού, από τη στιγμή που συνέβη το συμβάν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που κατεγράφη και στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όπως κι η σχετική διάγνωση, σύμφωνα με την οποία ο τραυματισμός δεν ήταν τέτοιος που να μην του επιτρέπει να βρεθεί κανονικά στη θέση του για την έναρξη της αναμέτρησης. Πάραυτα, ο ίδιος επικαλέστηκε ζάλη κι ενοχλήσεις και συνοδευόμενος από ανθρώπους της ομάδας, αποχώρησε από το γήπεδο με ιδιωτικό όχημα προκειμένου να μεταβεί σε ιδιωτική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, υπήρξε διάγνωση που – επίσης – έχει γνωστοποιηθεί, του συστήθηκε είκοσι τετράωρη παρακολούθηση, διανυκτέρευσε και το πρωί της επόμενης ημέρας αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, από την πλευρά τους αμφισβητούν τον τραυματισμό αυτόν καθ’ αυτόν του κ. Γκαρθία υποστηρίζοντας πως θα προβούν σε μήνυση εναντίον του για απάτη, προσκομίζοντας σχετικές αποδείξεις, καταγγέλουν την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον αγωνιστικό χώρο, δίχως κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όπως επίσης και την παρουσία του Ισπανού τεχνικού στον αγωνιστικό χώρο εξ αρχής, αφού σύμφωνα και με σχετική φωτογραφία που επικαλούνται ως πειστήριο, στη λίστα που κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει εβδομήντα πέντε λεπτά πριν από κάθε αναμέτρηση στους παρατηρητές της Λίγκας κι αυτοί με τη σειρά τους στον διαιτητή για να συντάξει το φύλλο αγώνα, στη θέση του προπονητή υπήρχε το όνομα του Χρήστου Κόντη, που είχε αντικαταστήσει προσωρινά τον κ. Γκαρθία σε προηγούμενους αγώνες λόγω ασθένειας του Ισπανού τεχνικού. Οπως τονίζουν, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη λίστα παραδίδεται δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής πλην πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων, στις οποίες δεν εμπίπτει η συγκεκριμένη βάσει κανονισμών. Εντούτοις, ο διαιτητής αποδέχτηκε τη διόρθωση ετεροχρονισμένα και το όνομα του κ. Γκαρθία βρέθηκε στο φύλλο αγώνα, κάτι που δε λογίζεται ως σύννομο σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, με το βάρος να πέφτει και στον διαιτητή πλέον που το αποδέχτηκε.

Επίσης, υποστηρίζουν πως με βάση τη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα, ο αγώνας θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει κανονικά κι από τη στιγμή που αυτό δε συνέβη για λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω, προχώρησε σε ένσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Και δε σταματούν εδώ, αναφέροντας πως θα πουν και θα παρουσιάσουν πολλά περισσότερα στην εκδίκαση της υπόθεσης. Χτες, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στον αθλητικό εισαγγελέα με τις δικές του αιτιάσεις, αναλύσεις, εξηγήσεις, τεκμήρια. Για όλα αυτά, υπάρχουν επίσημες εκθέσεις των αρμόδιων φορέων, το φύλλο αγώνα, οι εκθέσεις των παρατηρητών, η έκθεση της Αστυνομίας (σ.σ. και για το συμβάν εντός γηπέδου αλλά και για τα συμβάντα εκτός γηπέδου), η αντίστοιχη της ΔΕΑΒ, τις οποίες και θα εξετάσει ο Αθλητικός Εισαγγελέας που θα κληθεί να ασχοληθεί με την υπόθεση και ν’ αποφανθεί σχετικά αποδίδοντας ευθύνες, που θα συνεπάγονται και ποινές, κρίνοντας ουσιαστικά και την τύχη της αναμέτρησης. Η κάθε πλευρά προσδοκά δικαίωση υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της κι εξυπηρετώντας τους σκοπούς της, σ’ έναν «πόλεμο» που άνοιξε κι όπως όλα δείχνουν, κάθε μέρα που περνά θα κλιμακώνεται με άγνωστες προεκτάσεις και αποτελέσματα, ως προς το μέχρι πού μπορεί να φτάσει και τί «απώλειες» και «θύματα» θα υπάρξουν στην πορεία.

Ανάμεσα σ’ αυτά κι οι – περίπου – τριάντα χιλιάδες που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Τούμπα, αγνοώντας συνειδητά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, προερχόμενοι από διάφορα σημεία εντός κι εκτός Ελλάδας και περίμεναν περί τις δυο ώρες μια απόφαση που ποτέ δεν πάρθηκε ή πιο σωστά ποτέ δεν ανακοινώθηκε επισήμως. Το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Είναι ξεκάθαρα νομικό θέμα πλέον. Συνεπώς, ως προς αυτό το κομμάτι … λίγη υπομονή.

Παραμένει όρθιος, οφείλει να είναι ακόμη πιο αποφασισμένος και να μην κοιτάξει ποτέ πίσω του …

Εν αναμονή λοιπόν όλων των παραπάνω, υπάρχει κι η επόμενη μέρα που αφορά αμιγώς το αγωνιστικό κομμάτι. Η αρχή γίνεται σήμερα με τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Το βασικότερο όλων είναι η συγκέντρωση και το «καθαρό» μυαλό, έχοντας αφήσει στην άκρη όλα όσα προηγήθηκαν πριν από – μόλις – τρεις μέρες. Δεν αποτελεί μυστικό πως ο εκνευρισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος ανάμεσα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, που αρκετή ώρα μετά το συμβάν με τον κ. Γκαρθία προέτρεπαν τους αντιπάλους τους να βγουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και να λύσουν εκεί τις διαφορές τους. Υιοθετώντας ένα από τα χειρότερα σενάρια – δίχως φυσικά να προεξοφλεί κανείς το παραμικρό – αυτό δηλαδή του μηδενισμού στον αγώνα της περασμένης Κυριακής και της αφαίρεσης τριών βαθμών, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί δυο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, την οποία και θα υποδεχτεί τη μεθεπόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, με ή χωρίς κόσμο. Συνεπώς, ακόμη κι έτσι, παραμένει όρθιος και συνεχίζει να κρατά την τύχη του στα χέρια του κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, όπως απέδειξε εδώ και καιρό πως μπορεί να κάνει με εξαιρετικό τρόπο, αλλά πλέον ακόμη πιο συσπειρωμένος, πιο αποφασισμένος και χωρίς να κοιτάξει ποτέ πίσω του … Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.