Το καλύτερο δώρο γενεθλίων

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ, τα οποία ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και το ιδανικό δώρο για τον σύλλογο, που θα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Λάρισα.

Μεσούσης της εβδομάδας ο ΠΑΟΚ γιόρτασε τα 93αγεννέθλιά του από την ίδρυση του συλλόγου. Και σήμερα, η ποδοσφαιρική ομάδα έχει την ευκαιρία να κάνει το καλύτερο δυνατό δώρο, την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος έπειτα από τριάντα τέσσερα χρόνια καθώς χρειάζεται μόνον δυο βαθμούς για να το διασφαλίσει και μαθηματικά, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος κι ανεξαρτήτως λοιπών αποτελεσμάτων. Για να το καταφέρει θα πρέπει να επικρατήσει της ΑΕΛ στην έδρα της, υπόθεση διόλου εύκολη καθώς κι οι Θεσσαλοί έχουν ανάγκη τους βαθμούς προκειμένου να μην μπουν σε περιπέτειες. Αλλά ποιά αποστολή είχαν ως τώρα εύκολη ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του για να είναι κι αυτήν;

Το βέβαιο είναι πως θα συναντήσουν έναν παθιασμένο αντίπαλο που θ’ αντιπαραβάλλει δύναμη και πάθος, θα προσπαθήσει ν’ αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας της για ν’ αναβάλλει τα μεθεόρτια που έχουν προγραμματίσει οι φίλοι της ομάδας περιμένοντας να την υποδεχτούν ως πρωταθλήτρια, αρχικά στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών, στη συνέχεια στα Μάλγαρα κι έπειτα στη Θεσσαλονίκη. Ίσως ο μόνος προβληματισμός για τον Ρουμάνο τεχνικό έχει να κάνει με την απουσία αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών, αλλά όπως δήλωσε κι ο ίδιος στο «novasports.gr» την Παρασκευή, αυτό ίσως είναι κι ένα επιπλέον κίνητρο, μια πρόκληση για όλους όσοι δεν είχαν χρόνο συμμετοχής ως τώρα ν’ αποδείξουν πως είναι εξίσου απαραίτητα και ικανά μέλη αυτού του συνόλου, την ίδια ώρα που οι λοιποί εναπομείναντες θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν για να πάρουν αυτό που θέλουν. 

Είναι μια από τις σπάνιες φορές που ο ΠΑΟΚ θ’ αντιμετωπίσει – θεωρητικά – υποδεέστερο αντίπαλο χωρίς να είναι σίγουρος πως θα έχει την ευκαιρία να πάρει εξ αρχής τον έλεγχο και να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Μπορεί να είναι μια ομάδα με την υπογραφή του Ιταλού προπονητή της, κάτι που σημαίνει πως θα έχει δυνατή αμυντική γραμμή, θα παλέψει σκληρά για τις δεύτερες μπάλες και θα πασχίσει ν’ αξιοποιήσει τα στημένα της. Δεν είναι κάτι όμως που ο «Δικέφαλος» δεν έχει ξαναβρεί μπροστά του και σαφώς διαθέτει την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές για να το αντιμετωπίσει στα ίσια. Είναι ένας από τους αγώνες στους οποίους οι προσωπικότητες κάνουν τη διαφορά κι η συγκεκριμένη ομάδα αποδεδειγμένα διαθέτει αρκετές. 

Ελλείψει λοιπόν της πληθώρας επιλογών επιβάλλεται η έξυπνη διαχείριση του ματς. Και σ’ επίπεδο επιλογών και στο αντίστοιχο της τακτικής αλλά και σ’ αυτό της διαχείρισης του ματς από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Χωρίς υπερβολές, με ψυχραιμία, συγκέντρωση και «καθαρό» μυαλό να τελειώσουν – όσο δύσκολο κι αν αποδειχτεί – αυτό που ξεκίνησαν πριν από εννιά μήνες κάνοντας πράξη ένα μεγάλο όνειρο πάρα πολλών ετών που σίγουρα, ότι κι αν γίνει θα αλλάξει τις ζωές τους και θα τους ακολουθεί για πάντα. Έχοντας φτάσει αήττητοι ως εδώ και με ορίζοντα την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου μόνον ν’ αδημονούν μπορούν … Η συνέχεια στο χορτάρι σε λίγες ώρες … Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε μια μέρα που μπορεί ν’ αποδειχτεί ιστορική για τον ΠΑΟΚ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.