Δέκα πράγματα να θυμάστε από τη δεύτερη αγωνιστική (vids)

Το γκολ του αιώνα, ο Μάνος, το κοντράστ Λιβάια-Δώνη, ο Αλμπάνης, το ρεκόρ με Βαλμπουενά, ένα σπάνιο γκολ, δύο εμπνευσμένες ασίστ, τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις, ο Βόλος και ο Εντουάρντο όσα θα θυμόμαστε από τη δεύτερη αγωνιστική.

Το γκολ του αιώνα, ο Μάνος, το κοντράστ Λιβάια-Δώνη, ο Αλμπάνης, το ρεκόρ με Βαλμπουενά, ένα σπάνιο γκολ, δύο εμπνευσμένες ασίστ, τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις, ο Βόλος και ο Εντουάρντο όσα θα θυμόμαστε από τη δεύτερη αγωνιστική.

Ο Αποστόλης Λάμπος σας παρουσιάζει ένα ποδοσφαιρικό TOP 10 βγαλμένο από τη δεύτερη αγωνιστική.

10. Ο Εντουάρντο Τεϊξέιρα και το ξεχωριστό ρεκόρ της Ξάνθης

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος αποτέλεσε την πιο ηχηρή μεταγραφή της Ξάνθης και ήδη άρχισε να κάνει απόσβεση. Μπήκε στο 68ο λεπτό του αγώνα με τον Παναιτωλικό κι αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ στο 70′, εν συνεχεία ισοφάρισε στο 73′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα από εξαιρετική δική του προσπάθεια προήλθε το γκολ της ανατροπής. Ήταν η δεύτερη νίκη της Ξάνθης η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που κάνει δύο εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας πριν φύγει ο Αύγουστος!

9. Το δύο στα δύο του Βόλου

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα επί του Πανωνίου, ο ΝΠΣ Βόλος επικράτησε του Άρη με 1-0 κάνοντας το 2Χ2. Έγινε έτσι η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα μετά την Καβάλα της σεζόν 1969-70 που έκανε το δύο στα δύο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Για να σπάσει αυτό το ρεκόρ η ομάδα του Χουάν Φεράντ θα πρέπει να περάσει από το Γεώργιος Καραϊσκάκης την τρίτη αγωνιστική.

8. Οι αποκρούσεις Γκαραβέλη, Κουέστα, Διούδη

Στο ποδόσφαιρο θέαμα δεν είναι μόνο τα γκολ. Είναι και η αποσόβηση τους όταν γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Όπως οι αποκρούσεις του Διούδη σε σουτ του Ναμπί, του Γκαραβέλη σε προσπάθεια του Ντιγκινί και του Κουέστα σε μονοκόματο σουτ του Μουνίθ. Απολαυστικές παρά το ότι μας στέρησαν τη χαρά του γκολ.

7. Οι ασίστς του Ριέρα

Το ποδόσφαιρο θέλει φαντασία και αν μη τι άλλο ο Αντριάν Ριέρα του Αστέρα Τρίπολης διαθέτει μπόλικη. Η ασίστ που κάνει στον Φερνάντεθ στο 1-0 με την ΑΕΚ έπαιξε με το μυαλό μας. Δική του ήταν και η μεταβίβαση από την κλειδαρότρυπα στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπαράλες και γενικά τις ψάχνει πολύ τις κρυφές μπαλιές που μπορούν να διαλύσουν μια άμυνα.

6. Το γκολ του Σφιντέρσκι

Ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ σκόραρε για δεύτερη σερί εβδομάδα και χάρισε νίκη στην ομάδα του. Αυτή τη φορά όμως το έκανε με ένα σπάνιο τρόπο. Μία επαφή με πλάτη στο τέρμα σε μια κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες. Ένα πραγματικά σπάνιο γκολ από αυτά που μένουν στη μνήμη. 

5. 5οοάρης με Βαλμπουενά

Ο Γάλλος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού οδηγεί την ομάδα του από νίκη σε νίκη και φυσικά δεν είναι μόνο το πέναλτι γκολ στη Λάρισα, αλλά η εν γένει εικόνα του και η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο που μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για ολους τους νεότερους ποδοσφαιριστές που τον παρακολουθούν, τον έχουν συμπαίκτη ή αντίπαλο. Το γκολ του χάρισε στον Ολυμπιακό την 500ή εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

4. Η εμφάνιση του Αλμπάνη

Ένα παιδί τόσο χαμηλών τόνων που μπορεί και να τον ξεχάσεις. Ένα παιδί όμως με τόσο πλούσιο ταλέντο που μπορεί να σε κάνει να παραμιλάς. Το απαράμιλλο κοντρόλ με τη μπάλα στα πόδια, η επιτάχυνση με τη μπάλα και η οξυδέρκεια του οδήγησαν την ΑΕΚ στην ανατροπή επί του Αστέρα Τρίπολης. Έδωσε πνοή στις μεταβάσεις της Ένωσης και δημιούργησε την καθοριστική φάση του αγώνα στο 2-1 του Λιβάια. Ήταν χάρμα ιδέσθαι.

3. Ο πανηγυρισμός του Λιβάια και το κλάμα του Δώνη

Το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ’ όλα συναισθήματα και την αγωνιστική που μας πέρασε είδαμε δύο πολύ έντονα και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους συναισθήματα. Από τη μία ο εκστατικός πανηγυρισμός του Μάρκο Λιβάια που παρέπεμψε σε εποχές Ντέμη και από την άλλη το απαρηγόρητο κλάμα του Χρήστου Δώνη για τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ.

2. Η εμφάνιση του Δημήτρη Μάνου

Η πιο γεμάτη εμφάνιση της αγωνιστικής ανήκει στον επιθετικό του ΟΦΗ. Πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ απέναντι στον Παναθηναϊκό αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων. Έμοιαζε πραγματικά ασταμάτητος. Παρέα με τον Τσιλιανίδη έκαναν σμπαράλια την πράσινη άμυνα και με εντυπωσιακά επιθετικά transition οδήγησαν τον ΟΦΗ στην τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του επί του τριφυλλιού. Οι Κρητικοι έγιναν η τέταρτη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Διαβάστε όλα όσα έκανε και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εκείνον σε ένα αφιέρωμα του Νίκου Τζουάννη.

1. Το γκολ του Βέλλιου

Η δεύτερη αγωνιστική μας χάρισε ίσως το καλύτερο γκολ όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία. Το πέτυχε ο Απόστολος Βέλλιος με ένα ασύλληπτο ψαλίδι στο 2-2 του Ατρόμητου με τη Λαμία. Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγραφεί αυτή η σπάνια έμπνευση. Ήταν ένα έργο τέχνης για το οποίο μπορεί καλύτερα να μιλήσει η εικόνα και ο καθένας να φέρει στο μυαλό του ό,τι σκέψεις θέλει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.