Ο Ερμπέρ «φρέναρε» τον Τσιτσιπά

Ο Πιερ Ιγκ Ερμπέρ κατάφερε να φράξει το δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά προς τα ημιτελικά του τουρνουά στη Μασσαλίας επικρατώντας με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετρούσε 18 σερί νικηφόρα σετ στη Μασσαλία, όμως δε μπόρεσε να διατηρήσει σταθερό ρυθμό στον προημιτελικό με τον Πιερ Ιγκ Ερμπέρ. Παρότι πήρε το πρώτο σετ ο Έλληνας τενίστας, δέχθηκε την ανατροπή καθώς εμφανίστηκε εξαιρετικά επηρεασμένος και με προβλήματα στο σερβίς μετά την απώλεια του δεύτερου σετ. 

Το πρώτο σετ άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς έφτασε σε μπρέικ πολύ γρήγορα για να προηγηθεί με 2-1 εκμεταλλευόμενος τη μοναδική αστάθεια του Πιερ Ιγκ Ερμπέρ στο σερβίς. 
Ο Γάλλος στη συνέχεια βρήκε ρυθμό, κράτησε το σερβίς του αλλά δεν κατάφερε να βάλει σε πίεση εκείνο του Έλληνα τενίστα που προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για να κλείσει το σετ. 
Ήταν η σειρά του Τσιτσιπά να εμφανίσει αστάθεια στο σερβίς του στο πρώτο σετ, υποπίπτοντας δύο φορές σε διπλό σφάλμα. Ο Ερμπέρ εκμεταλλεύθηκε την ευτυχή για αυτόν συγκυρία, ισοφάρισε σε 5-5 και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 6-5 βάζοντας την πίεση στους ώμους του κατόχου του τίτλου. Ο Τσιτσιπάς δε λύγισε, έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ το οποίο και κατέκτησε με 8-6 για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά. 

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κυριάρχησαν στα σέρβις γκέιμ τους, με τον Τσιτσιπά να δέχεται πίεση στο πέμπτο γκέιμ, την οποία τελικά κατάφερε να ξεπεράσει και να βρεθεί στο 3-2. Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο όμως και στο ένατο γκέιμ, στο οποίο δέχθηκε μπρέικ το οποίο έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση του Γάλλου με 6-4. 

Το τρίτο σετ άρχισε με δύο διαδοχικά μπρέικ, όμως ο Ερμπέρ έκανε και δεύτερο για να προηγηθεί με 3-2. Η συνέχεια δεν ήταν καλή για τον Έλληνα τενίστα, καθώς δέχθηκε ακόμη δύο μπρέικ, χάνοντας με 6-2 το τρίτο σετ και την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία με τρεις σερί κατακτήσεις στη Μασσαλία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.