Ο Πανιώνιος «τιμώρησε» τον Ολυμπιακό! (video)

Ο Ολυμπιακός παρότι προηγήθηκε κι έδειχνε να ελέγχει το ματς της Ν. Σμύρνης, έμεινε στο 1-1 με τον Πανιώνιο καθώς στο 89' ο Εμμανουηλίδης "απάντησε" στo γκολ του Βαλμπουενά από το 55'

 Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία. Όλα τα άλλα είναι αριθμοί, εντυπώσεις, συναισθήματα! Όμως εις το… πηλίκο μένει το σκορ!

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Η έλλειψη «υπευθυνότητας» όπως την ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς στο φινάλε βλέποντας κι αυτός την ομάδα του να παίρνει αυτό που θέλει στη ροή του αγώνα αλλά εν τέλει να μένει μάλλον ως η χαμένη της ιστορίας!

Μιας ιστορίας η οποία κύλησε για τον Πανιώνιο όπως στα δύο προηγούμενα χρόνια, όπου ο Ολυμπιακός «απέδρασε» με γκολ στο φινάλε (3-4, 0-1).

Τώρα η ιστορία τα έφερε ανάποδα καθώς ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Προηγήθηκαν στο σκορ, βρήκαν ευκαιρίες να «τελειώσουν» την παρτίδα όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν να ψάξουν… θαύματα στον ανοιχτό χώρο και εν τέλει ήταν αυτοί που χαμογέλασαν με την ισοφάριση στο 89ο λεπτό!

 

Το ξεκίνημα του αγώνα :

 

Ο Νίκι Παπαβασιλείου παρέταξε την ομάδα του με τον Γάλλο Μάλερμπ κάτω από τα γκολπόστ.

Στην άμυνα, τετράδα, οι Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου και Σταυρόπουλος.

Στη μεσαία γραμμή οι Κόρμπος, Οικονομίδης με τους Άρτσε, Μασούρα, Παπανικολάου τριάδα πίσω από τον προωθημένο Αραμπούλι.

 

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε κάποιες αλλαγές με βάση την διακοπή του πρωταθλήματος, που είχε προηγηθεί και βέβαια ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται με τα ματς κόντρα στην Τόττεναμ και τον ΠΑΟΚ!

Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν οι Λοβέρα και Γκασπάρ.

Σε διάταξη 4-4-2 ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ. Τετράδα στην άμυνα οι Γκασπάρ, Τσιμίκας, Μεριά και Σεμέδο.

Στον κάθετο άξονα οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής οι Λοβέρα και Ποντένσε αλλάζοντας θέση στην ροή της αναμέτρησης!

Στην κορυφή ξεκίνησαν οι Γκερέρο και Σουντανί.

 

Ανώτερος ο Ολυμπιακός

Από την αρχή ο Ολυμπιακός θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Πίεσε από τα άκρα, με πιο αξιόπιστη την αριστερή πλευρά όμως δεν έβαζε εύκολα τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Κάποια πρώτα σουτ εκτός περιοχής του Καμαρά έφυγαν μακριά από τα γκολπόστ του Μάλαρμπ ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει αποτελεσματικά στο 23ο λεπτό σε σουτ του Μπουχαλάκη, κι αυτό μακρινό, κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Ευαγγέλου.

Ακολούθησε ένα καλό γυριστό σουτ του Τσιμίκα από πλάγια κι άλλα δύο διαγώνια σουτ του Ποντένσε στο 33’ και το 42΄με τη μπάλα να φεύγει λίγο εκτός εστίας.

Καλύτερη φάση για τον Ολυμπιακό στο 43ο λεπτό όταν ο Γκερέρο έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πανιωνίου.

Οι «κυανέρυθροι» στις 15 (!) τελικές προσπάθειες των αντιπάλων τους, απείλησαν πιο αισθητά με ένα σουτ του Μασούρα από τα δεξιά που εξουδετέρωσε μπλοκάροντας ο Σα.

Με την είσοδο του Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έγινε πιο πιεστικός και πιο επικίνδυνος!

Βέβαια για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τα πράγματα έγιναν πιο βατά στο 53ο λεπτό, όταν ο Γκασπάρ (πολύ πιο θετικός σε αυτό το διάστημα) μπήκε από τα δεξιά, σέντραρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπανικολάου. Ο Κομίνης έδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα» κι από εκεί ο Βαλμπουενά έκανε το 0-1!

Video url: http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/PANIONIOS_OSFP_0_1_231119.mp4

Ακολούθησε ένας πιο γρήγορος ρυθμός  με τον Πανιώνιο να βγαίνει με ρίσκο στον ανοιχτό χώρο, δίχως να απειλεί και τον Ολυμπιακό να πετάει στα σκουπίδια τις 4-5 καλές φάσεις που δημιούργησε έτσι ώστε να εξασφαλίσει τους τρεις πόντους πριν πάθει κανένα… χουνέρι!

 

Ο Πανιώνιος απάντησε, “τιμωρώντας”

Κι αυτό ήρθε στο 89ο λεπτό, κι ενώ ένα λεπτό πριν ο προπονητής του Πανιωνίου ολοκλήρωσε τις αλλαγές βάζοντας τον πιτσιρικά Φροίξο Γρίβα προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ακούραστος Κόρμπος πέρασε κάθετη μπαλιά στον Εμμανουηλίδη κι αυτός αφού ελίχθηκε όμορφα αφήνοντας στο έδαφος δύο αντιπάλους αμυντικούς σούταρε στα δίχτυα του Σα!

Video url: http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/GOAL_PANIONIOS_OSFP_1_1_231119.mp4

Το 1-1, η «τιμωρία» και η δικαίωση μαζί για μια ομάδα που τόλμησε κόντρα σε μια άλλη η οποία «κάθισε» στο εύθραυστο προβάδισμα, δεν είχε ουσία και εν τέλει έχασε η νίκη!

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός προσπάθησε να το «σώσει» αλλά στο 94’ ο Μασούρας σούταρε άστοχα και στο 96’ ο Μάλερμπ απέκρουσε εντυπωσιακά σε εκτέλεση φάουλ του συμπατριώτη του Βαλμπουενά «κλέβοντάς» του προφανώς και τον τίτλο του MVP τον οποίο είχε στα χέρια του ο έμπειρος άσσος, αλλά…

 

 

Πανιώνιος (Ν.Παπαβασιλείου) :

Μάλερμπ, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης (88’ Γρίβας), Μασούρας (52’ Καμαρά), Άρτσε, Παπανικολάου (80’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

 

Ολυμπιακός (Π.Μαρτίνς) :

Σα, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Καμαρά (90’ Ελ Αραμπί(, Μπουχαλάκης, Λοβέρα (46΄Βαλμπουενά), Ποντένσε, Σουντανί (73’ Μασούρας), Γκερέρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.