Ελλάδα: Τα τρία στόπερ του Φαν’τ Σχιπ και η… ισορροπία! (vid)

Τα στοιχεία που κρατάει ο Ολλανός προπονητής της Εθνικής εν όψει των ματς με Κόσοβο (5/9) και Σουηδία (9/9) για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Πρόσημο θετικό για την Ελλάδα στα φιλικά του Ιουνίου σύμφωνα και με Τζον Φαν’τ Σχιπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα δοκίμασε και είδε στα δύο φιλικά με Νορβηγία και Βέλγιο, στα οποία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέτρησε μία νίκη και μία ισοπαλία αντίστοιχα.

Σίγουρα αυτά τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν κάτι επί της ουσίας, όμως η εικόνα που έδειξαν στο γήπεδο και η νοοτροπία τους, όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Πέλκας, ήταν κάποια από τα στοιχεία που παίρνει μαζί του ο 57χρονος κόουτς εν όψει και των επίσημων αγώνων του Σεπτεμβρίου.

«Το σημαντικό ήταν πως και μετά το παιχνίδι μετά το Βέλγιο κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, ειδικα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αμυνθήκαμε περισσότερο γιατι μας πίεσαν και έψαξαν τα γκολ της ισοφαρίσης. Καταφέραμε να αποδώσουμε ξανά και πήραμε δύο αποτελέσματα με ωραίο ποδόσφαιρο», σχολίασε για τη νίκη επί της Νορβηγίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο επίσημο κανάλι της ΕΠΟ.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του αγώνα ήταν η χρησιμοποίηση του σχήματος με τρία στόπερ, κάτι που ανέλυσε και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Ο Φαν’τ Σχιπ θέλησε να δοκιμάσει νέα πράγματα (κάτι που ενδείκνυται στα φιλικά) και να δει πόσο καλά λειτουργεί αυτή η διάταξη της Εθνικής.

Ο ίδιος έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος καθώς περιόρισε τους Σκανδιναβούς και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφυγε με το υπέρ του 2-1 στο τελευταίο ματς της σεζόν. Παράλληλα έκανε και ειδική μνεία στους Θανάση Ανδρούτσο και Κώστα Τσιμίκα για την παρουσία τους, με όλους τους παίκτες βέβαια να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο ή αλλιώς το «κλειδί» αυτών των ματς σύμφωνα με τον Γιώργο Μασούρα.

«Παίξαμε πολύ καλά με τρεις στην άμυνα. Αμυνθήκαμε σωστά, αν και έχουν μερικούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Χάαλαντ. Γι αυτό αγωνιστήκαμε με τον συγκεκριμένο σχηματισμό. Ήταν μια καλή εμφάνιση. Οι Τσιμίκας και Ανδρούτσος επίσης έπαιξαν πολύ καλά και δείξαμε σαν ομάδα πως έχουμε την ικανότητα να ανταποκριθούμε σε αυτή τη διάταξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός.

Αυτό πάντως που αναζητεί και θέλει να βλέπει συνέχεια ο Φαν’τ Σχιπ είναι η ισορροπία ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα και το πόσο μπορούν οι διεθνείς να ανταπαξέλθουν χωρίς να προκαλείται… χάος! Το εν λόγω ζητούμενο ο 57χρονος το είδε στον βαθμό που ήθελε σε αυτά τα δύο φιλικά, ανοίγοντας τον… δρόμο για το τι πρέπει να κάνουν με Κόσοβο και Σουηδία, όπως ανέφερε και ο Μαυροπάνος.

Φυσικά όλα αυτά απαιτούν «θυσίες» και σωστή διαχείρηση και από το τιμ του για να παίξουν στα δυνατά σημεία των ποδοσφαιριστών του, γιατί όπως πολύ σωστά τόνισε ο πολύπειρος προπονητής «δεν είμαστε και η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης».

«Παίξαμε σωστά και δεν… δώσαμε πολλά στους αντιπάλους μας. Πρέπει να έχουμε σωστή ισορροπία. Δεν είμαστε η πιο δυνατή ομάδα της Ευρώπης, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να αποδώσουμε και καλό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας τα δυνατά σημεία των παικτών. Αυτό ψάχνουμε και το καταφέραμε και στα δύο παιχνίδια με Νορβηγία και Βέλγιο», έκλεισε τις δηλώσεις του ο Φαν’τ Σχιπ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.