Νορβηγία-Ελλάδα 1-2: Στο σωστό… μονοπάτι (pics, vids)

Η Εθνική Ελλάδας επιβεβαίωσε ξανά την ανοδική της πορεία, επιβλήθηκε 2-1 της Νορβηγίας στη Μάλαγα και έδειξε πως βρίσκεται στο σωστό... μονοπάτι.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για την Εθνική ομάδα, η οποία προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ των Μασούρα, Ανδρούτσου. Επιθετικός μονόλογος των Νορβηγών στο δεύτερο ημίχρονο, που πίεσαν για την ανατροπή, όμως πλην του γκολ που σημείωσαν δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι περισσότερο, με την ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής να είναι υποδειγματική.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 3-5-2 και χωρίς καθαρό “9αρι” παρέταξε την Εθνική ομάδα ο Τζον Φαντ Σχιπ, με τον Ολλανδό τεχνικό να επιλέγει τον Βλαχοδήμο για την εστία, τους Τζαβέλλα, Μαυροπάνο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στα στόπερ και τους Τσιμίκα, Ανδρούτσο να συμπληρώνουν την πεντάδα της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Μπουχαλάκης, ο Μάνταλος μπροστά τους και επιθετικό δίδυμο οι Πέλκας, Μασούρας.

Από την άλλη πλευρά, οι Νορβηγοί παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 με τον Στόλε Σολμπάκεν να τοποθετεί κάτω από την εστία τον Χάνσεν και στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Γκρέγκερσεν, Άιερ, Στράντμπεργκ, Μέλινγκ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Μπεργκ, Μίντζια, μπροστά τους Όντεγκααρντ, δεξιά ο Τόρσμπι, αριστερά ο Ζακάριασεν και κορυφή ο Χάαλαντ.

Τους αναστάτωσε ο Πέλκας σ’ ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο

Πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τη Νορβηγία με τον Μέλινγκ να σουτάρει και τον Βλαχοδήμο να παραχωρεί κόρνερ, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε τον έλεγχο μέσα στο γήπεδο.

Στο 13ο λεπτό, ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον χώρο για τον Μασούρα, ο οποίος νίκησε τον Χάνσεν για το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του με την Εθνική. Η Νορβηγία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως το σουτ του Χάαλντα στο 15′ πέρασε πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Ο Πέλκας ήταν το “κλειδί” σε κάθε επίθεσης της Ελλάδας, με τον άσο της Φενερ να βγάζει σέντρα στο 21′, τον Γκρέγκερσεν να μην διώχνει και τον Τσιμίκα να στρώνει στον Ανδρούτσο για το 0-2.
Ένα πρώτο ημίχρονο όνειρο για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε κλείσει καλά τους χώρους και με τις κινήσεις του Πέλκα και του Μασούρα, αλλά και τα ανεβάσματα των πλάγιων μπακ κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Νορβηγίας.

Όντεγκααρντ και Χάαλαντ ήταν αποκομμένοι, δεν έπαιρναν μπάλα, δεν έβρισκαν χώρους και η Νορβηγία ήταν εντελώς ακίνδυνη, με το ημίχρονο να κλείνει με ένα σουτ του αριστερού μπακ, Μέλινγκ που δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο.

Επιθετικός μονόλογος των Νορβηγών

Το δεύτερο ημίχρονο για τη Νορβηγία άρχισε με τρεις αλλαγές και αλλαγή σχηματισμού, με τον Σολμπάκεν να παίζει με τρία στόπερ. Οι Νορβηγοί έγιναν πιο πιεστικοί μετά το 0-2 του πρώτου μέρους, ωστόσο για σχεδόν 20 λεπτά δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο. Στο 64′ όμως η ομάδα του Σολμπάκεν βρήκε γκολ όταν από κόρνερ του Όντεγκααρντ, ο Στράντμπεργκ νίκησε στον αέρα τον Τζόλη που πέρασε στο 57′ και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Σε παθητικό ρόλο σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα που όμως πέραν της φάσης του γκολ των Νορβηγών δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πίεση, με τον Βλαχοδήμο όποτε χρειάστηκε να επεμβαίνει για να κρατήσει το προβάδισμα.

Μάλιστα, ο Έλληνας γκολκίπερ έδειξε τα αντανακλαστικά του στο 93′, όταν ο Όντεγκααρντ έβγαλε κάθετη για τον Χάαλαντ, ο οποίος όμως είδε τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει πριν εκτελέσει ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ.

Οι συνθέσεις:

Νορβηγία: Χάνσεν – Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άιερ (88′ Όλσεν), Μέλινγκ (69′ Άουρσνες) – Μίντζια (46′ Σέρλοθ), Μπεργκ (69′ Μπιόρκαν) – Τόρσμπι (46′ Τόρσβεντ), Όντεγκααρντ, Ζάκαριασεν (46′ Ράιερσον) – Χάαλαντ.
Ελλάδα: Βλαχοδήμος – Τζαβέλας, Μαυροπάνος, Παπαδόπουλος – Ανδρούτσος (94′ Μπακάκης), Τσιμίκας, Γαναλόπουλος (57′ Ζέκα), Μπουχαλάκης – Μάνταλος (57′ Μπακασέτας) – Μασούρας (57′ Τζόλης), Πέλκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.