Αυτή είναι η Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος φέτος, μόνο που τώρα είναι διαφορετικές οι συνθήκες.
Δημοσίευση: 08/06/2019 - 11:34
Είναι η καλύτερη και ιστορικότερη εκπρόσωπος του Ουγγρικού πόλο. Ομάδα με μεγάλες επιτυχίες με το κοινό να είναι σχεδόν καθολικά μαζί της. 
Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πρώτη φορά που θα την αντιμετωπίσει φέτος, μόνο που τώρα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. 

Οι ερυθρόλευκοι την αντιμετώπισαν στην αρχή της σεζόν όταν βρέθηκαν στην Ουγγαρία, στην έδρα της Φερεντσβάρος για το Ευρπωπαϊκό σούπερ καπ. Τότε οι Ούγγροι είχαν επικρατήσει στα πέναλτι του Ολυμπιακού με την κανονική διάρκεια να τελειώνει 7-7. 
Όμως, τότε, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν μία νέα ομάδα με αρκετές προσθήκες, που δεν είχε δέσει. 

Τώρα είναι άλλιως και οι Ούγγροι το ξέρουν. 

Η ομάδα του Φάρκας, έχει κατακτήσει 23 Πρωταθλήματα Ουγγαρίας και 18 κύπελλα. Στην Ευρώπη, είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είχε φτάσει άλλη μία φορά στα ημιτελικά του θεσμού το μακρινό 1989. 
Έχει κατακτήσει, όμως, επτά (7) Ευρωπαϊκούς τίτλους. Έχει στην τροπαιοθήκη της δύο (2) LEN Euro Cup, το 2017 και το 2018, έχει τέσσερα (4) LEN Cup το 1975, '78, '80 και 98, ενώ έχει κατακτήσει και τρεις (3) φορές του Super Cup το 1978, 1980 και 2018. 


A post shared by FTC-Telekom Waterpolo (@ftc_waterpolo) on
Είναι ομάδα που στηρίζει, όπως κάνει παραδοσιακά το Ουγγρικό πόλο, το παιχνίδι της στη δύναμη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στερεί σε τεχνική και τακτική. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση Προ Ρέκο. Βέβαια, όπως πολύ σωστά λένε και στον Ολυμπιακό, για να φτάσει στο τελικό κάτι σημαίνει. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης αν είναι συγκεντρωμένοι αμυντικά, όπως έκαναν στα δύο προηγούμενα ματς, τότε θα έιναι φαβορί, πέρα από τα χαρτιά και στο νερό.