Στην έκτη θέση η Eθνική

Με ήττα ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 12-10 από την Ουγγαρία και κατετάγη έκτο, με τους Μαγυάρους να εξασφαλίζουν την πέμπτη θέση.

Με ήττα ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 12-10 από την Ουγγαρία και κατετάγη έκτο, με τους Μαγυάρους να εξασφαλίζουν την πέμπτη θέση.
 
Η εθνική είχε τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα, δεχόμενη εύκολα γκολ από τα 2μ., αλλά και από πολύ δυνατά περιφερειακά σουτ των Ούγγρων, τα οποία δεν μπορούσαν να σταματήσουν ούτε τα ελληνικά μπλοκ, ούτε ο Φλέγκας. Στην άλλη πλευρά της πισίνας, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κέρδιζε αποβολές και τις αξιοποιούσε με πολύ καλά ποσοστά, γεγονός που του επέτρεψε να αντιδράσει όποτε η ομάδα του Τίμπορ Μπένεντεκ επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ. Το 5-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 5-4 (με τον Βλαχόπουλο να κάνει ξανά… πλάκα στον Βίκτορ Νάγκι, νικώντας τον με μακρινή λόμπα στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης!) και 6-5 στο ημίχρονο.

Ο Βάμος με δύο σερί γκολ «έγραψε» το 8-5 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά και πάλι η απάντηση ήταν άμεση, με την εθνική να μειώνει σε 8-7 και να παραμένει σε απόσταση ενός γκολ. Οι διεθνείς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει με 0/2 στον παίκτη παραπάνω, σκόραραν σε οκτώ σερί κερδισμένες αποβολές(!), αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο, στο 10-9 έχασαν δύο φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσουν: πρώτα σε κόντρα του Αφρουδάκη, που προσπάθησε να σκοράρει με λόμπα αλλά αστόχησε, κι έπειτα σε παραπάνω με τον Βλαχόπουλο, που αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Νάγκι. Ο «ρολίστας» Ζαλάνκι έδωσε σημαντικές λύσεις στους Μαγυάρους και ο Χαράι με κοντινό σουτ στον παίκτη παραπάνω (κι ενώ είχε προηγηθεί απόκρουση του Φλέγκα σε σουτ του Ερντελι) «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.
 
Η έκτη θέση δεν συνιστά αποτυχία για την εθνική, άλλωστε ισοφαρίζει το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (πίσω από την 4η θέση της Αθήνας και μαζί με την 6η της Ατλάντα), σίγουρα όμως υπολείπεται των αρχικών βλέψεων, που έφταναν ως το βάθρο. Οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες, η ελληνική ομάδα έδειξε σε κάποια ματς της Α΄ φάσης τις δυνατότητές της, όμως στον κρίσιμο προημιτελικό με την Ιταλία εμφανίστηκε αγνώριστη και έχασε εύκολα από την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια, που τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
 
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ντένες Βάργκα (φουνταριστός), 1-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 2-1 Χοσνιάνσκι (περιφέρεια), 3-1 Κις (φουνταριστός), 4-1 Κις (φουνταριστός), 4-2 Φουντούλης (π.π.), 5-2 Ντένες Βάργκα (περιφέρεια), 5-3 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 5-4 Μουρίκης (π.π.), 6-4 Κις (π.π.), 6-5 Αφρουδάκης (π.π.), 7-5 Βάμος (περιφέρεια), 8-5 Βάμος (π.π.), 8-6 Μυλωνάκης (π.π.), 8-7 Γούνας (π.π.), 9-7 Ζαλάνκι (περιφέρεια), 9-8 Γούνας (π.π.), 10-8 Ζαλάνκι (π.π.), 10-9 Μυλωνάκης (π.π.), 11-9 Ζαλάνκι (περιφέρεια), 11-10 Αφρουδάκης (π.π.), 12-10 Χαράι (π.π.)

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2
 
Η εθνική είχε 9/12 με παίκτη παραπάνω και ένα γκολ από την περιφέρεια. Η Ουγγαρία είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, πέντε γκολ από την περιφέρεια και τρία από θέση φουνταριστού.
 
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ανταμ Ντέκερ (6΄54΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Δελακάς (1΄34΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης).
 
Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Ποντικέας αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στη δεύτερη περίοδο και δεν χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης.
 
Διαιτητές: Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Πέιλα (ΗΠΑ)
 
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Ζαλάνκι 3, Μάνχερτζ, Έρντελι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 1, Άνταμ Ντέκερ, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα, Ντένες Βάργκα 2, Κις 3, Χαράι 1, Ατίλα Ντέκερ.
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.