«Λευκός Θεός» του Κορνέλ Μουντρούκτσο: Όταν ο άνθρωπος γύρισε την πλάτη στον καλύτερό του φίλο

Η ταινία «Λευκός Θεός» του Κορνέλ Μουντρούκτσο διηγείται την ιστορία ενός εγκαταλειμμένου σκύλου και την προσπάθεια μιας 13χρονης για να τον βοηθήσει. Η εξαιρετική δημιουργία του Ούγγρου σκηνοθέτη, είναι ουσιαστικά ένας υπέροχος ύμνος κατά της καταπίεσης και της διεκδίκησης της ατομικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας, με παράλληλα συμβολικά νοήματα. Προβάλλεται στο Ταινιόραμα 2019, δίνοντας μας...

Η ταινία «Λευκός Θεός» του Κορνέλ Μουντρούκτσο διηγείται την ιστορία ενός εγκαταλειμμένου σκύλου και την προσπάθεια μιας 13χρονης για να τον βοηθήσει. Η εξαιρετική δημιουργία του Ούγγρου σκηνοθέτη, είναι ουσιαστικά ένας υπέροχος ύμνος κατά της καταπίεσης και της διεκδίκησης της ατομικής αξιοπρέπειας και ελευθερίας, με παράλληλα συμβολικά νοήματα. Προβάλλεται στο Ταινιόραμα 2019, δίνοντας μας την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και πάλι στην μεγάλη οθόνη.

Ένα φαινομενικά άκακο μέτρο που στοχεύει στο να ελέγξει καλύτερα την εκτροφή σκύλων, πυροδοτεί μία σειρά από απίθανα γεγονότα. Μεροληπτώντας υπέρ των σκύλων ράτσας, η νέα νομοθεσία φορολογεί σκληρά τους ημίαιμους. Οι ιδιοκτήτες παρατούν τους σκύλους τους στους δρόμους, κι έτσι τα καταφύγια ζώων σύντομα πλημμυρίζουν από αδέσποτα. Η 13χρονη Λίλι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Συντετριμμένη, μισεί τον πατέρα της που την ανάγκασε να προδώσει τον τετράποδο φίλο της.

Μετανιωμένη, η Λίλι ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Την ίδια στιγμή, ο Χάγκεν προσπαθεί απεγνωσμένα και με κάθε μέσο να επιστρέψει στη Λίλι. Παλεύοντας να επιβιώσει, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι πλέον οι καλύτεροι φίλοι ενός σκύλου. Περιπλανώμενο στους δρόμους, το πρώην κατοικίδιο πέφτει σε κακοτοπιές. Όταν τελικά ο Χάγκεν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, το μέλλον του μοιάζει πιο ζοφερό από ποτέ.

Όμως, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι ζουν ελπίζοντας ότι μία ημέρα θ’ αδράξουν την ευκαιρία, ώστε να δραπετεύσουν και να εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Η εκδίκησή τους θα είναι αμείλικτη και ανάλογη με την κακή μεταχείριση που βίωσαν οι ίδιοι. Η θαρραλέα Λίλι ίσως είναι η μόνη στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον απρόσμενο πόλεμο ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο. Σύμμαχος της σε αυτό τον αγώνα είναι μόνο η αγνή της καρδιά και η μουσική…

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.