Το σεμινάριο «Αφήγηση Ζωής» γιορτάζει 10 χρόνια


Το σεμινάριο «Αφήγηση Ζωής» γιορτάζει τα 10 χρόνια του με ένα εισαγωγικό βιωματικό τρίωρο δημιουργικής γραφής, με ελεύθερη είσοδο, στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια*, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 5 - 8μμ., και με το βιβλίο «...
Δημοσίευση: 11/09/2019 - 08:21

Το σεμινάριο «Αφήγηση Ζωής» γιορτάζει τα 10 χρόνια του με ένα εισαγωγικό βιωματικό τρίωρο δημιουργικής γραφής, με ελεύθερη είσοδο, στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια*, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, 5 - 8μμ., και με το βιβλίο «Αδέσποτα», από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο συμπεριλαμβάνει 45 αφηγήσεις για την παιδική και εφηβική ηλικία που γεννήθηκαν στο πλαίσιό του. 

Καθώς οι λέξεις είναι το βασικό υλικό που χτίζουμε τη σχέση μας με την πραγματικότητα, η δύναμη της γραφής γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο: έκφρασης, επικοινωνίας, αυτογνωσίας, δημιουργικότητας, προσωπικής ανάπτυξης, και ο τρόπος για να ανακαλύψουμε το θησαυρό του συγγραφικού μας εαυτού.

Μέσω της αφήγησης κατασκευάζουμε, ανακατασκευάζουμε και με κάποιους τρόπους επινοούμε συνεχώς το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, γιατί «Η ζωή δεν είναι αυτή που έζησε κανείς αλλά αυτή που θυμάται και όπως τη θυμάται για να την διηγηθεί» Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, ανακαλύπτουμε πως κάνουμε έργο ό,τι δεν απωθούμε, αλλά και ότι ο συγγραφικός εαυτός μας είναι πιο μπροστά από εμάς, διαθέτοντας πολλές φωνές (κατά Μ. Μπαχτίν) που πολύ συχνά φαίνεται να αγνοούμε. Γράφουμε, λοιπόν, για να μάθουμε!

Το βιωματικό σεμινάριο γραφής «Αφήγηση Ζωής» της δημοσιογράφου και συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλίας Πατούλη, διανύει τον 10o χρόνο του με πολλές συνεργασίες και εκδηλώσεις στο ενεργητικό του. Περισσότερες πληροφορίες: http://afigisizois.wordpress.com/about/
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr