Μπέτι Ντέιβις και «Όλα για την Εύα»: Το Χόλιγουντ κάνει την αυτοκριτική του


Το 1950, κυκλοφορεί στις αίθουσες μία από τις πιο δημοφιλής και βραβευμένες ταινίες στην ιστορία του Αμερικάνικου Κινηματογράφου. Πρόκειται για το θρυλικό «Όλα για την Εύα» του Τζόσεφ Μάνκιεβιτς, με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Μπέτι Ντέιβις. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό της σπουδαίας ηθοποιού, θυμόμαστε το εμβληματικό φιλμ των 14 Υποψηφιοτήτων και των 6 κερδισμένων Όσκαρ...
Δημοσίευση: 30/08/2019 - 07:42

Το 1950, κυκλοφορεί στις αίθουσες μία από τις πιο δημοφιλής και βραβευμένες ταινίες στην ιστορία του Αμερικάνικου Κινηματογράφου. Πρόκειται για το θρυλικό «Όλα για την Εύα» του Τζόσεφ Μάνκιεβιτς, με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Μπέτι Ντέιβις. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό της σπουδαίας ηθοποιού, θυμόμαστε το εμβληματικό φιλμ των 14 Υποψηφιοτήτων και των 6 κερδισμένων Όσκαρ.

Η Μάργκο Τσάνινγκ (Μπέτι Ντέιβις: 5 Απριλίου 1908 - 6 Οκτωβρίου 1989) είναι η μεγαλύτερη σταρ του Μπρόντγουεϊ, η οποία έχει κλείσει τα σαράντα κι η ηλικία της έχει αρχίσει να την προδίδει. Ένα βράδυ, μετά από μια παράσταση, μια φίλη της Μάργκο, η Κάρεν Ρίτσαρντς (Σελέστ Χολμ) της συστήνει, στα καμαρίνια του θεάτρου, μια νεαρή θαυμάστρια, την Ιβ «Έυα» Χάρρινγτον (Αν Μπάξτερ).

Η Εύα δηλώνει ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις της Μάργκο, ότι είναι κι εκείνη επίδοξη ηθοποιός κι ότι η Μάργκο με τις ερμηνείες της, δίνει χαρά κι ελπίδα στην ταλαιπωρημένη και μέσα στη φτώχεια ζωή της. Η Μάργκο κολακεύεται και ενθουσιάζεται με το ήθος, τη σεμνότητα, αλλά και τη λατρεία που έχει η νεαρή κοπέλα γι’ αυτήν, τόσο ώστε να την κάνει προστατευόμενή της.

Αυτές ακριβώς, τις αρετές της Εύας, δείχνουν να εκτιμούν κι οι υπόλοιποι φίλοι της Μάργκο, ο εραστής της και σκηνοθέτης, Μπιλ Σάμσον (Γκάρι Μέριλ), ο θεατρικός συγγραφέας Λόιντ Ρίτσαρτς (Χιού Μάρλοου) κι η σύζυγός του Κάρεν. Το μοναδικό άτομο που δεν πιστεύει την ιστορία της Εύας, είναι η οικονόμος της Μάργκο, Μπέρντι (Θέλμα Ρίττερ), η οποία θεωρεί ότι η Εύα υποκρίνεται κι ότι δεν είναι αυτό που προσπαθεί να δείξει.
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr