Μουντιάλ με 32 ή 48 ομάδες

Η FIFA φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι τα προσεχή Παγκόσμια Κύπελλα θα διεξάγονται με 48 ομάδες αντί 32 που συμμετέχουν έως τώρα.
Δημοσίευση: 10/12/2018 - 10:15
Η FIFA φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι τα προσεχή Παγκόσμια Κύπελλα θα διεξάγονται με 48 ομάδες αντί 32 που συμμετέχουν έως τώρα.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μάλιστα εμφανίζεται υπέρμαχος της αύξησης των ομάδων. Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε στο «Téléfoot», αποκαλύπτοντας ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον προσεχή Μάρτιο.

«Έχουμε ήδη αποφασίσει ότι στο μέλλον το Μουντιάλ θα διεξάγεται με την συμμετοχή 48 ομάδων. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία καλή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε:

 «Όσον αφορά στο Μουντιάλ του 2022, στο Κατάρ, η ερώτηση είναι εάν θα γίνει με 48 ή με 32 ομάδες, όπως σήμερα. Παραμένει πάντα μία πιθανότητα η αύξηση των ομάδων. Επικοινωνήσαμε με τις ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής για το συγκεκριμένο ζήτημα και το επεξεργαζόμαστε. Δεν είναι κάτι απλό, δεδομένου ότι το προσεχές Μουντιάλ, θα διαρκέσει 28 ημέρες, αντί για 31 όπως συνήθως. Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το Κατάρ. Μπορούμε να φαντασθούμε ότι ορισμένοι αγώνες θα γίνουν σε όμορες χώρες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα γίνει ένα καταπληκτικό Μουντιάλ με 32 χώρες».