Η ιστορία μπορεί να περιμένει (video)

Ο Ολυμπιακός δεν "έγραψε ιστορία" όπως ζήτησε ο Πέδρο Μαρτινς, αλλά γνώρισε ήττα 2-0 από την Μπαγερν στο Μόναχο. 

O Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Σα στο τέρμα, τους Σεμέδο και Μεριά στο κέντρο της άμυνας, Ομάρ στο δεξί άκρο, Τσιμίκα στο αριστερό. Τριάδα στα χαφ οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν η έκπληξη του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πήρε τη θέση του Μασούρα, Ποντένσε και Γκερέρο συμπλήρωσαν την αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών.

H Μπάγερν Μονάχου ξεκίνησε με τους Νόιερ, Αλάμπα και Μαρτίνεθ στο κέντρο της άμυνας, Παβάρ δεξιά, Ντέιβις αριστερά. Κιμιχ και Γκορέτσκα τα αμυντικά χαφ, ο Μίλερ επέστρεψε στον άξονα, δεξιά στη μεσαία γραμμή ξεκίνησε ο Γκρνάμπρι, αριστερά ο Κομάν και στην κορυφή ο Λεβαντόφσκι.

Έμεινε όρθιος ο Ολυμπιακός, σημάδεψε στα δοκάρια η Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε με ψυχραιμία την αναμενόμενη πίεση της Μπάγερν Μονάχου και κατάφερε να ολοκληρώσει το ημιχρονο χωρίς να δεχτεί γκολ. Οι “ερυθρόλευκοι” δέχτηκαν πίεση με την Μπάγερν να έχει την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 67%. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ είχε 13 τελικές προσπάθειες με πέντε στον στόχο, ενώ είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος! Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά είχε μία τελική με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς εκτός εστίας. Οι Βαυαροί απείλησαν αρκετά από την αριστερή πτέρυγα με τον Κομάν, ο οποίος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 16′. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Ραντζέλοβιτς ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, αλλά ήταν άστοχος. Στο 21ο λεπτό η Μπάγερν είχε το πρώτο της δοκάρι σε σέντρα του Κομάν. Η επόμενη μεγάλη στιγμή για τη γηπεδούχο ομάδα ήρθε στο 34ο λεπτό, όταν ο Σα απέκρουσε την μπάλα από καλό σουτ του Κομάν. Η Μπάγερν πίεσε αρκετά, αλλά είχε μόνο μια πραγματική μεγάλη στιγμή μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και ήταν το δοκάρι του Παβάρ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ. 

Το γκολ του “Λέβα” τα άλλαξε όλα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως σταμάτησε, με πίεση της Μπάγερν που απέφερε την πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 49′! Ο Σα έκανε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Γκορέτσκα. Στο 61ο λεπτό ο πολύ δραστήριος Κομάν δοκίμασε ξανά την τύχη του με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σα είχε μια νέα εκπληκτική επέμβαση! Στο ίδιο λεπτό ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή αποσύροντας τον Ραντζέλοβιτς, ενώ πέρασε στη θέση του τον Μασούρα. Στο 64ο λεπτό ο Γκερέρο έβγαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και βρήκε τον Καμαρά στον άξονα. Ο μέσος από τη Γουινέα δοκίμασε σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Νόιερ. Η Μπάγερν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 69ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκει δίκτυα και στην Αλιάνζ Αρίνα μετά το “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Πολωνός ήταν πρώτος στην μπάλα από το γύρισμα του Κομάν για το 1-0. Ο Ολυμπιακός φάνηκε να χάνει για λίγο την ισορροπία του και ήρθε και νέα μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερν στο 71′ με τον Κομάν, ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Γκνάμπρι στην περιοχή. Στο ίδιο λεπτό ο Μπουχαλάκης αποχώρησε και στο ματς μπήκε ο Βαλμπουενά. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άνοιξε σε χώρους και ο Μαρτίνς θέλησε να το εκμεταλλευτεί παρά το ρίσκο και έβαλε και τον Ελ Αραμπί στο ματς, στη θέση του Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός αλλά δημιούργησε μόνο προϋποθέσεις και όχι ευκαιρίες. Στο 89ο λεπτό ο Ιβάν Πέρισιτς σκόραρε μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνας της ελληνικής ομάδας. Ο Κροάτης πριν από ένα λεπτό είχε πάρει τη θέση του Γκνάμπρι και από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

Mε 27 τελικές προσπάθειες ολοκλήρωσε το ματς η Μπάγερν, εκ των οποίων οι δέκα ήταν στο στόχο. Μόλις τρεις τελικές είχε ο Ολυμπιακός, πιο σημαντικές ήταν τα σουτ των Ραντζέλοβιτς και Καμαρά, τα οποία πέρασαν εκτός στόχου. Η κατοχή της μπάλας ήταν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ των γηπεδούχων και συγκεκριμένα με αναλογία 65%-35%. Οι Γερμανοί επιχείρησαν σχεδόν τις διπλάσιες πάσες (718 έναντι 340) και ολοκλήρωσαν τις 616, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε επιτυχία μόλις στις 231 από αυτές. 114.6 χιλιόμετρα έτρεξαν συνολικά οι παίκτες της Μπάγερν και 13 χιλιόμετρα λιγότερα οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση, το απόλυτο έχει η Μπαγερν με 4 στα 4.

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα και Μαρτίνεθ, Παβάρ, Ντέιβις, Κιμιχ, Γκορέτσκα (82′ Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι (88′ Πέρισιτς), Κομάν (90′ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (71′ Βαλμπουενά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (61′ Μασούρας), Ποντένσε (79′ Ελ Αραμπί), Γκερέρο.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.