Πρόταση για αλλαγές στο Champions League

Διαφορετικό φορμάτ στη διοργάνωση θέλουν οι Άγιαξ, Σέλτικ και Κοπεγχάγη.

Μια νέα πρόταση, που θα ευνοεί τις ομάδες και όχι τις χώρες (βάσει συντελεστών), μειώνοντας έτσι τον αριθμό των μεγάλων ομάδων που έχουν εγγυημένα μια θέση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, προτείνουν οι τρεις σύλλογοι, σύμφωνα και με την ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza.it.

Ο Άγιαξ, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, είναι μέσα στις τρεις ομάδες, που θέλουν να φέρουν την αλλαγή, καθώς παρά το γεγονός πως πέρυσι βρέθηκε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, εφέτος ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά (τον τρίτο γύρο), κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, οι Σκωτσέζοι δεν θα συμμετάσχουν στους ομίλους της σεζόν 2019/20, αφού αποκλείστηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο από τη ρουμανική Κλουζ.

Έτσι, οι σύλλογοι στις λεγόμενες μικρότερες ποδασφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σκωτία, η Ολλανδία και η Δανία, δεν είναι ικανοποιημένοι που αναγκάζονται να παίζουν μέχρι και τέσσερις γύρους προκριματικών μόνο για να μπουν στους ομίλους. 

Για τον λόγο θέλουν η συμμετοχή, ξεκινώντας από το 2020, να εξαρτάται από τους συντελεστές των ομάδων και όχι των χωρών.

Επιπλέον, η ιδέα είναι να μειωθεί η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους από 26 σε 20 ομάδες και να αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θα περνάνε από τους προκριματικούς γύρους, από 6 σε 12.

Επίσης, οι κληρώσεις για τα ζευγάρια των προκριματικών γύρων θα γίνονται με βάση τον συντελεστή κάθε ομάδας και όχι με τα αποτελέσματα όλων των ομάδων της Ολλανδίας, της Σκωτίας, της Δανίας ή των άλλων χωρών.

Ο Ντανιέλ Ρόμενταλ από την Κοπεγχάγη τόνισε: «Εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια με την Σελτικ και τον Άγιαξ για να παρουσιάσουμε αυτήν την πρόταση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπήρχε απευθείας συμμετοχή για Ρεάλ Μαδρίτης ή Γιουβέντους. 

Η UEFA ανησυχεί εάν το τουρνουά θα είναι αρκετά ενδιαφέρον αν δεν συμμετάσχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι στους ομίλους και αναρωτιέται αν θα υπάρχουν πλέον αρκετά χρήματα από την τηλεόραση. Αλλά έτσι η συζήτηση μετατρέπεται σε καθαρά οικονομικό πρόβλημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.