Γιουβέντους – Πόρτο 3-2 (παράταση, κ.α 2-1): Φωτιές και σύννεφα (hls)

Η Πόρτο πάλεψε με παίκτη λιγότερο από το 54ο λεπτό και έφυγε αλώβητη από το Τορίνο παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά (συνολικό σκορ 4-4).

Η Πόρτο πάλεψε με παίκτη λιγότερο από το 54ο λεπτό (αποβολή Ταρέμι) και έφυγε αλώβητη από το Τορίνο παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και οι ποδοσφαιριστές του με συνολικό σκορ 4-4 έκλεισαν θέση για τη φάση των ‘8’ που αρχίζει στις 19 Μαρτίου.

Σύννεφα στον ουρανό του Τορίνο και προβληματισμός στην ”Μεγάλη Κυρία” από ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό (πέρσι την απέκλεισε η Λιόν στους ’16’) σε μια διοργάνωση που έχει να πανηγυρίσει τρόπαιο από το 1996. Πλέον οι στόχοι περιορίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις με τη Γιουβέντους να βρίσκεται στο τελικό του Copa Italia (19/5 παίζει με την Αταλάντα), ενώ στη Serie A κινδυνεύει να πέσει από το θρόνο της ύστερα από εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματα!

Η Πόρτο είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα στο Ντραγκάο  (2-1). 

Εκρηκτικό ξεκίνημα, άφαντος ο Ρονάλντο

Η Γιουβέντους άγγιξε το γκολ με την κεφαλιά του Μοράτα μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ο Μαρτσεσίν είχε την απάντηση στη κεφαλιά του Ισπανού επιθετικού. Μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Πόρτο στο 7ο λεπτό, ο Λεονάρντο Μπονούτσι και το δοκάρι γλίτωσαν την Γιουβέντους στη προσπάθεια του Μεχντί Ταρέμι. Στο 19ο λεπτό ο Μεχντί Ντεμιράλ που προτιμήθηκε από τον ανέτοιμο Ματίας Ντελίχτ, έπεσε άτσαλα πάνω στον Ταρέμι και η Πόρτο άνοιξε το σκορ μετά το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο σπεσιαλίστας Σέρτζιο Ολιβέιρα (0-1, 19ο λεπτό).

-Ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ έφτασε τα 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους ”Δράκους”, ενώ έγινε ο πρώτος Πορτογάλος της Πόρτο μετά τον Κουαρέσμα (2015 κόντρα στη Μπάγερν), που σκοράρει σε φάση νοκ άουτ.

-Η Πόρτο συνεπής με το ραντεβού της πέτυχε ακόμα ένα γκολ στο πρώτο 20λεπτο, 6 γκολ στα τελευταία 8 ματς. Η Γιουβέντους έχει κρατήσει μόλις μία φορά στα 14 τελευταία παιχνίδια στη φάση των ’16’.

Σούπερ Κιέζα 2 γκολ σε 18 λεπτά, κόκκινη ο Ταρέμι και παράταση

Η Γιουβέντους πέτυχε γρήγορα το γκολ που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι με τον Φεντερίκο Κιέζα. Ο Ρονάλντο εξαφανισμένος στο πρώτο ημίχρονο άφησε για τον Ιταλό που με γλυκό φάλτσο ισοφάρισε (1-1, 49ο λεπτό).

Στο 54ο λεπτό ο Ταρέμι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας τη Πόρτο με παίκτη λιγότερο. Ο Ιρανός κλώτσησε μακριά την μπάλα εκτός φάσης και τιμωρήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα μέσα σε 3 λεπτά! Λίγο αργότερα ο σκόρερ της Γιουβέντους, Φεντερίκο Κιέζα, λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι υπό τη πίεση του Πέπε (57ο λεπτό). Στο 63ο λεπτό ο Ιταλός που είχε σκοράρει και στο Ντραγκάο, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πίρλο αξιοποιώντας την σέντρα του Κουαδράδο.

-Πρώτος Ιταλός της Γιουβέντους που σκοράρει δύο γκολ στη φάση των 16 μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ( Νοέμβριος 2008)

Η Γιουβέντους έπαιξε μονότερμα τη Πόρτο και άγγιξε την πρόκριση στις καθυστερήσεις με τον Χουάν Κουαδράδο να σημαδεύει το δοκάρι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να ισοφαρίζει με φάουλ στο 115′ και να στέλνει τη Πόρτο στην επόμενη φάση. Το γκολ του Ραμπιό ένα λεπτό αργότερα απλά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-2).

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Στσέζνι, Μπονούτσι (75′ Ντελίχτ), Ντεμιράλ, Κουαδράδο, Σάντρο, Αρτούρ (102′ Κολουσέφκσι), Ραμπιό, Ράμζεϊ (75’ΜακΚένι), Κιέζα (102′ Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο, Μοράτα

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Πέπε, Εμπεμπά, Μαναφά, Ζαϊντού (71′ Ντίας), Ουρίμπε (90′ Γκρούγιτς), Ολιβέιρα (118′ Λουμ), Οτάβιο (62′ Σαρ), Κορόνα (118′ Λεϊτέ), Μαρεγκά (105′ Μαρτίνεθ), Ταρέμι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.