Μαρτίνς – Κονσεϊσάο: Πόσο καλά γνωρίζονται! 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά τον αντίστοιχο της Πόρτο. Ποιες οι αναμετρήσεις και το... σκορ μεταξύ τους!

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ήδη στο στόχαστρο του την Πόρτο, έχοντας αφήσει πίσω τους πανηγυρισμούς για την εντός έδρας νίκη επί της Μαρσέιγ. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς με τους Γάλλους έκαναν αποθεραπεία την Παρασκευή και ουσιαστικά η πραγματική προετοιμασία για το παιχνίδι με την Πόρτο (27/10) ξεκινάει το Σάββατο (24/10) με την πρωινή προπόνηση. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τον Αντρέ Βίλας Μπόας, θα συναντήσει ακόμα έναν Πορτογάλο προπονητή, τον Σέρζιο Κονσεϊσάο. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη νίκη επί του Βίλας Μπόας σε μόλις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Με τον Κονσεϊσάο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς οι δύο τους έχουν να θυμούνται 14 παιχνίδια στα οποία τέθηκαν αντιμέτωποι! 

Για τον Κονσεϊσάο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο προπονητής που έχει συναντήσει πιο πολλές φορές στην καριέρα του, πίσω απ’ τον Ζόρζε Ζεσούς. Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο Κονσεϊσάο έρχεται τρίτος πίσω από Ζεσούς και Ρουί Βιτόρια. Ο τεχνικός της Πόρτο έχει σαφές προβάδισμα σε νίκες επί του “προφεσόρ” του Ολυμπιακού. Σε 14 παιχνίδια μετράει επτά νίκες, ενώ ο Μαρτίνς έχει τέσσερις. Τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τα δύο τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ανδρών, δεν φέρνουν καλές μνήμες στον Μαρτίνς, καθώς σαν προπονητής της Γκιμαράες, γνώρισε ισάριθμες ήττες από την Πόρτο (4-0, 4-2) για το πρωτάθλημα και τη φάση των 16 του κυπέλλου Πορτογαλίας. Στο ματς για το πρωτάθλημα, την εστία της Πόρτο υπερασπίστηκε ο Ζοσέ Σα. 

Η τελευταία νίκη του Μαρτίνς επί του Κονσεϊσάο, ήταν όταν ο τωρινός προπονητής του Ολυμπιακού βρισκόταν στο τιμόνι της Ρίο Άβε. Στις 11 Απριλίου 2016 επικράτησε της Βιτόρια Γκιμαράες του Κονσεϊσάο 2-0, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας. Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2012 όταν ο Μαρτίνς με τη Μαρίτιμο επικράτησε της Ολανένσε του Κονσεϊσάο. Ήταν τα πρώτα βήματα και των δύο στην κορυφαία κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. 

Τον Απρίλιο του 2015 συναντήθηκαν στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Πορτογαλίας. Ο Μαρτίνς με τη Ρίο Άβε και ο Κονσεϊσάο με την Μπράγκα. Ο Κονσεϊσάο πανβηγύρισε την πρόκριση στον τελικό με εντός έδρας νίκη 3-0 και ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο ματς. Στον τελικό βέβαια η Μπράγκα ηττήθηκε στα πέναλτι (3-1) από τη Σπόρτινγκ.

Πολλά έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο προπονητές, καθώς η μετοχή και το προφίλ του Πέδρο Μαρτίνς μέσω της θητείας του στον Ολυμπιακό έχει ανέβει κατακόρυφα και σίγουρα θα αντιμετωπίσει τον Κονσεϊσάο, έχοντας στη διάθεση του ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό ρόστερ, όπως αυτό των Πειραιωτών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.