Πάτησε την Τότεναμ η Λειψία! (video)

Μεγάλο "διπλό" για τους Γερμανούς στην έδρα των "πετεινών" (0-1) και σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ

Τεράστια νίκη πήρε τοπ βράδυ της Τετάρτης (19/2) η Λειψία στην έδρα της Τότεναμ με σκορ 0-1, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί πήρε και σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με το εισιτήριο να κρίνεται οριστικά στις 10 Μαρτίου, στον επαναληπτικό που θα γίνει στην έδρα της γερμανικής ομάδας.

Η Λειψία δεν έπαιξε παθητικό ποδόσφαιρο απέναντι στους “πετεινούς”. Αντιθέτως, είχε την κατοχή της μπάλας, που έφτασε στο 57% για τη γερμανική ομάδα, πήρε πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και έβγαλε τελικές, έχοντας 5 σουτ στο αντίπαλο τέρμα, ακόμη και παραπάνω κόρνερ από τους γηπεδούχους (7 έναντι 6). Τη διάθεσή της να παίξει ποδόσφαιρο και να απειλήσει την μετουσίωσε και σε γκολ στο 58ο, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τίμο Βέρνερ, που έγινε ο πρώτος παίκτης στη διοργάνωση, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα επτά δικά του γκολ σε αυτήν όλα εκτός έδρας! Το πέναλτι κέρδισε ο Λάιμερ, ο οποίος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντέιβις. Στο 1ο λεπτό είχε δοκάρι ο Ανχελίνιο για τους Γερμανούς, ενώ δοκάρι για τους “πετεινούς” είχε ο Σέλσο στο 73ο.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ζέντσον Φερνάντες (64′ Ντομπελέ), Γουινκς, Λο Σέλσο, Άλι (64′ Λαμέλα), Μπεργκβάιν, Λούκας Μόουρα.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκούλασι, Κλόστερμαν, Αμπαντού, Χάλστενμπεργκ, Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Λάιμερ (83′ Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο, Νκουνκού (74′ Χαϊντάρα), Σικ (77′ Πόουλσεν), Βέρνερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.