Τον έσωσε ο… Γκολαραμπί! (video)

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Europa League επικρατώντας 1-0 του Αστέρα! 27 τελικές προσπάθειες, το γκολ ο αρχισκόρερ Ελ Αραμπί με πέναλτι στο φινάλε. Έχασαν πέναλτι οι Σέρβοι.

O Ολυμπιακός συνεχίζει στους “32” του Europa League μετά τη νίκη 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. 27 τελικές προσπάθειες είχε ο καταιγιστικός Ολυμπιακός, που βρήκε γκολ, αφού αγχώθηκε, με εύστοχο πέναλτι του αρχισκόρερ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς έχασε πέναλτι με τον Τομανέ στο 41΄ Οι Πειραιώτες προσπέρασαν στη βαθμολογία τον Αστέρα με 4 βαθμούς, οι Σέρβοι έμειναν στους τρεις. 

Πως ξεκίνησαν

O Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 με τους Σα, Τσιμίκα, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μασούρα και Ελ Αραμπί. Ήταν το επικρατέστερο σενάριο, με τον Μεριά να κερδίζει στην κούρσα τον ανέτοιμο Αβραάμ. 

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν προχώρησε σε εκπλήξεις. Με αμυντικούς προσανατολισμούς αγωμίστηκε με διάταξη 4-2-3-1 και τους Μπόργιαν κάτω από τα δοκάρια, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντιτς στην άμυνα, Πέτροβιτς, Ίβανιτς ανασταλτικους, Γκαρσιά, Μάριν, Βουκάνοβιτς στο κέντρο και Τομανέ στην επίθεση. 

“Έλιωσε” τον Αστέρα, ήταν άστοχος, γλίτωσε τα χειρότερα!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με αρκετή πίεση, κερδίζοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 6ο λεπτό με τον Μασούρα να μην πιάνει στο σωστό χρόνο το βολέ μέσα στην περιοχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και με κορυφαίους τους Μπουχαλάκη, Τσιμίκα, Μασούρα και Ποντένσε ξεκίνησαν ένα επιθετικό κρεσέντο με κατοχή μπάλας σταθερά στο 70%. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν όμως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 24’ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Μπόργιαν, όμως ο Γκόμπελιτς τον ανέκοψε με ρίσκο και ουσία. Στο 26’ ο Μπουχαλάκης έστρωσε την μπάλα στον Καμαρά ο οποίος αν και αφύλακτος έξω από την περιοχή, σούταρε εκτός εστίας.

Διπλή ευκαιρία για γκολ είχε ο Ολυμπιακός στο 32ο λεπτό. Ο Τσιμίκας άνοιξε στα δεξιά για τον Ποντένσε, ο οποίος σούταρε στην εστία, ο Μπόργιαν απέκρουσε, όπως και τη δεύτερη απόπειρα από πλευράς Ομάρ. Δύο λεπτά αργότερα (34’) η ομάδα του Πειραιά έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος. Ο Ομάρ σέντραρε ιδανικά για το κεφάλι  του Ελ Αραμπί από τα δεξιά, ο Μαροκινός έπιασε μόνος του την κεφαλιά απέναντι από τον Μπόργιαν, αλλα η μπάλα πέρασε άουτ! Όσο η ώρα κυλούσε ο Αστέρας ξεθάρρεψε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, δημιουργώντας επιθέσεις κυρίως με αντεπιθέσεις, όπως ήταν το αρχικό πλάνο του Μιλογεβιτς. Κύριος άξονας ο Μάριν, ο οποίος στο 41ο λεπτό κέρδισε πέναλτι.

Ο Γερμανός μέσος βρέθηκε στην περιοχή με πολύ χώρο και ο Γκιλιέρμε “έφαγε” την προσποίηση, για να στείλει τον Αστέρα στην άσπρη βούλα μετά από άμεσο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή Ντανιέλε Ορσάτο. Ο Τομανέ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σα!

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στο φινάλε του ημιχρόνου, καθώς οι παίκτες του έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωση τους, δινοντας χώρους στους αντίστοιχους του Αστέρα. Δεν το πλήρωσαν και το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ, 0-0. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 13 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων μόνο οι 4 βρήκαν στόχο. Ο Αστέρας είχε 4 τελικές, καμία δεν πήγε προς την εστία.

Μαροκινός λυτρωτής!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε πολύ γρήγορα δύο ευκαιρίες! Στα δύο πρώτα λεπτά ο Γκιλιέρμε έπιασε ωραίο σουτ που πέρασε άουτ, ενώ ο Μασούρας είχε κεφαλιά πάνω στον Μπόργιαν από σέντρα του Τσιμίκα. Ο Αστέρας δεν έβγαλε αντίδραση και δέχτηκε αρκετές φάσεις. Στο 50’ ο Ποντένσε επέλεξε ατομικό δρόμο και σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε συρτά άουτ. Στο 53’ νέο σουτ Γκιλιέρμε, νέα επέμβαση Μπόργιαν.

Στο 59ο λεπτό οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Ελ Αραμπί να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπόργιαν ύστερα από νέα εύστοχη σέντρα του Τσιμίκα! Στο 61ο λεπτό ο Γκερέρο πήρε τη θέση του Καμαρά που είχε δει κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός συνέχισε με 4-4-2. Ο Ποντένσε ήταν δραστήριος αλλά και άστοχος. Στο 63’ ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Ποντένσε, ο οποίος δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο. “Άδειασε” δύο αντιπάλους αλλά σούταρε πάνω στον Μπόργιαν! Ο Πορτογάλος μέσος είχε ακόμα μια ευκαιρία για γκολ στο 70ο λεπτό.

Ο Ελ Αραμπί πίεσε στη φάση τον Μπόργιαν, ο οποίος έμεινε στο έδαφος, αλλά ο Ποντένσε από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 71ο λεπτό ο Μαρτίνς πέρασε τον Λοβέρα στο ματς στη θέση του Μασούρα. O Ολυμπιακός λυτρώθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Γιαντέρ ο οποίος είχε περάσει ένα λεπτό πριν στη θέση του Ρόντιτς έκανε χέρι σε σέντρα του Τσιμίκα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0 στο 87ο λεπτό. Δέκατο γκολ με τον Ολυμπιακό και πέμπτο στην Ευρώπη! Ο Μαροκινός ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με τον Παναιτωλικό, όπου είχε πετύχει δύο γκολ. 

Μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός είχε σημαντικές ευκαιρίες με Γκιλιέρμε, Μπενζιά και Ποντένσε, όμως ήταν γραφτό το ματς να υπογράψει ο… Γκολαραμπί! 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα),, Ελ Αραμπί (90′ Μπενζιά)

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (87′ Γιάντερ), Ίβανιτς, Πέτροβιτς, Γκαρσία, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποακιέ), Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα)

Η τελική βαθμολογία του Β’ ομίλου 

Μπάγερν 18β.
Τότεναμ 10β.
Ολυμπιακός 4β.
Ερ. Αστέρας  3β.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.