Παράσχος: «Στο Χαριλάου όπως στο Περιστέρι»

Ο Γιώρχος Παράσχος μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για την διπλή "μάχη" κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι.

Ο Γιώρχος Παράσχος μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για την διπλή “μάχη” κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, για το παιχνίδι με τον Άρη αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται οι κιτρινόμαυροι.

Coach, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε με επτά αλλαγές κόντρα στον Παναιτωλικό σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, η εικόνα της ομάδας ήταν ίδια κι απαράλλαχτη. Τί σημαίνει αυτό για σας;

“Μόνο ικανοποίηση μπορεί να υπάρχει στον προπονητή, γιατί παρά το ότι κάναμε τόσες πολλές αλλαγές, η ομάδα δεν έχασε την συνοχή της και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι παίξαμε και πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το ευχάριστο είναι ότι βγάλαμε σε έναν πολύ καλό ρυθμό και το παιχνίδι αυτό. Ακόμα και οι παίκτες που δεν είχαν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους ανταποκρίθηκαν πλήρως και στα 92′ λεπτά που αγωνίστηκαν και μάλιστα σε υψηλό ρυθμό. Αυτό με γεμίζει ικανοποίηση και βλέπω ότι μπορούμε να ποντάρουμε σε όλα τα παιδιά που έχουμε στο ρόστερ της ομάδας.”

Αν δει κανείς την εντεκάδα του αγώνα με τον Παναιτωλικό, δύσκολα θα βρει κανείς παίκτες που λέμε ότι είναι αναπληρωματικοί, καθώς όλοι τους έχουν υπάρξει και θεωρούνται και βασικοί, έτσι δεν είναι;

“Αν εξαιρέσουμε τον Αρκούδα και τον Παπουτσογιαννόπουλο, νομίζω όλα τα άλλα παιδιά έχουν αρκετές συμμετοχές και όσες φορές αγωνίστηκαν νομίζω ότι πραγματικά ψάχνουν την ευκαιρία για να μπορέσουν να γίνουν βασικοί.”

Ποια είναι η σκέψη σας, στο γεγονός ότι στον επόμενο γύρο αντίπαλος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Ολυμπιακός και με βάση το γεγονός ότι η ομάδα έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο το κύπελλο φέτος;

“Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι και δύο παιχνίδια. Αν ήταν ένα θα μπορούσες να πεις ότι θα προσπαθήσεις να το κερδίσεις, ιδιαίτερα αν ήταν στην έδρα μας. Τώρα όμως μιλάμε για δύο παιχνίδια με έναν αντίπαλο που είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Όμως να είστε σίγουρος ότι θα γίνει μάχη και στα δύο παιχνίδια. Ειδικότερα στο πρώτο παιχνίδι, αν έχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα τότε σίγουρα στο δεύτερο θα διεκδικήσουμε κάτι καλό.”

Πάντως για να φτάσει μια ομάδα ως το τέλος στο κύπελλο σίγουρα θα περάσει κι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.

“Συμφωνώ, αλλά η δική μας κλήρωση ήταν ότι χειρότερο. Περάσαμε για παράδειγμα από τον Παναιτωλικό, είναι τώρα ο Ολυμπιακός, μετά είναι ο ΠΑΟΚ. Αν για παράδειγμα ήμασταν στο άλλο γκρουπ που είναι ο Παναθηναϊκός, σίγουρα η κλήρωση θα ήταν καλύτερη. Σε μας ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να μας συμβεί.”

Μπροστά σας έχετε ένα παιχνίδι κόντρα σε ένα πολύ πληγωμένο θηρίο όπως είναι ο Άρης. Πως το περιμένετε το παιχνίδι;

“Είναι καθοριστικό παιχνίδι για τον Άρη, αλλά είναι καθοριστικό παιχνίδι και για μας. Δε θέλουμε να χάσουμε αυτό το αήττητο που το κρατάμε δέκα αγωνιστικές περίπου. Ξέρουμε ότι τις δυσκολίες αυτού του παιχνιδιού και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε. Έχω όμως τεράστια εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά και δείχνουμε ότι έχουμε μια σταθερή απόδοση και πιστεύω ότι και σε αυτό το παιχνίδι θα ανταποκριθούμε πλήρως. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ καλή ψυχολογία. Νομίζω ότι θα πάμε στο Χαριλάου και θα παίξουμε όπως παίζουμε στο Περιστέρι.”

Ο ρυθμός που έχει η ομάδα σε αντιδιαστολή με τον ρυθμό που δεν μπορεί να βρει ο Άρης, μπορεί να είναι το κλειδί της αναμέτρησης;

“Το κυριότερο σε αυτό το παιχνίδι είναι να μην φοβηθείς. Να μπεις και να διεκδικήσεις την νίκη από τα πρώτα λεπτά. Όπως κάνουμε και στο γήπεδό μας. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την κακή ψυχολογία που έχει ο αντίπαλος.”

Ποια είναι η σκέψη σας για το γεγονός ότι ο Άρης είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας; Κάτι που δε μας συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια για μια τόσο μεγάλη ομάδα.

“Ο Άρης τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση, και πέρσι πέρασε από αυτή την περιπέτεια αλλά δεν ήταν σε αυτόν τον βαθμό που είναι φέτος. Νομίζω ότι ο Άρης διανύει την χειρότερη χρονιά της ιστορίας του. Δεν έχει ξαναγίνει μετά από 19 παιχνίδια ο Άρης να είναι στην τελευταία θέση σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι δυστυχώς έρχονται και παρέρχονται αυτές οι μεγάλες ομάδες, μένουν μόνο τα ονόματά τους και δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις κάνουν να μην μπορούν να ξεφύγουν και το κυριότερο είναι ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη. Νομίζω ότι ο Άρης θα μπει και σε χειρότερες περιπέτειες.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.