Χιμένεθ: «Είμαστε πολεμιστές»

Σίγουρος πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα, εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Σίγουρος πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα, εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως οι παίκτες του δε θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα να περάσει απαρατήρητος από το ματς ο διαιτητής της αναμέτρησης. Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως η Ένωση είναι απόλυτα έτοιμη για το κρίσιμο ματς της Τετάρτης και συμπλήρωσε πως οι ποδοσφαιριστές του θα παλέψουν σαν πολεμιστές για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μανόλο Χιμένεθ.

Με δεδομένο ότι ένα τέτοιο ματς κρίνεται στην ψυχή, περιμένετε να δείτε μαχητές αύριο στο γήπεδο; «Παιχνίδια όπως το αυριανό είναι τόσο σημαντικά και είναι αυτά που με ανάγκασαν να φύγω από τη χώρα μου. Ήξερα ότι θα έρθουν τέτοια παιχνίδια. Ήρθα στην Ελλάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΑΕΚ και οι παίκτες της είναι πολεμιστές. Έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά σήμερα μιλάμε για την ΑΕΚ. Η ιστορία είναι αυτή που μας κάνει μεγάλους. Νιώθω περήφανος για τους παίκτες μου. Αν χάσουμε – μακριά από μας – θα γράψετε και θα πείτε πολλά. Σήμερα όμως μιλάμε για την ΑΕΚ. Μιλάμε για το παρόν. Όλα αυτά που παίζει η ΑΕΚ, όλες αυτές οι αντιξοότητες και τα προβλήματα που έχετε γράψει στην ΑΕΚ, σήμερα είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και παίζουμε έναν ημιτελικό. Ας μιλήσουμε πάλι μετά το αποτέλεσμα».

Οι παραινέσεις των οπαδών σας δίνουν κίνητρο για το Κύπελλο; «Ο ενθουσιασμός του κόσμου δίνει κίνητρο. Θεωρώ ότι βγάζουμε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Οι παίκτες μου ξέρουν ότι θα τα δώσουν όλα. Ελπίζω να είμαστε νικητές αύριο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο παιχνίδι».

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι ορίστηκε ένας άπειρος διαιτητής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι; «Είχα σκοπό να το πω αυτό, αλλά έψαχνα τον τρόπο. Ποτέ δεν έχω μιλήσει αρνητικά για έναν διαιτητή. Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί. Σε κάποια άλλα έχουμε πάρει σφυρίγματα. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σέβομαι τους διαιτητές και η διαιτησία είναι δύσκολο και σημαντικό κομμάτι σε έναν αγώνα. Σίγουρα θα κάνω μία σκέψη: ότι η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ρόλο. Έχω παίξει στη Τούμπα, σαν παίκτης σε μία πρόκριση για το UEFA. Παίζαμε τη ζωή μας τότε. Είχαμε έναν διαιτητή που δεν είχε επηρεάσει. Θα περιμένω το ίδιο. Αν δυστυχώς επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος. Σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια. Εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο θα έχει και τη δική μου πίεση, για το καλό της ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως κανονισμοί και κανόνες του παιχνιδιού και παίζουμε μπάλα. Δεν παίζει η ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Δεν υπάρχει φόβος. Η Τούμπα έχει καλή εξέδρα και φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και ελπίζω οι παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο να ασχολούνται με τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτούν προς την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι ο προκάτοχός σας είχε πει “όποιος φοβάται να πάρει σκύλο”. Εσείς τι λέτε; «Ο κάθε προπονητής λέει κάποια πράγματα απαραίτητα για να διευθύνει την ομάδα του. Ο προηγούμενος προπονητής με την εμπειρία του ήξερε τι να κάνει εκείνη τη στιγμή. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, πιστεύω σε αυτούς. Είμαι άνθρωπος που ψάχνω κίνητρο. Αν βρω κίνητρο μπορώ και να πετάξω».

Θα χρησιμοποιήσετε τον ρόμβο που είχε επιτυχία στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ; «Θα ψάξω όχι μόνο τους καλύτερους 11, αλλά τους καλύτερους 18 για να χρησιμοποιήσω τους 14. Όπως έχω πει, κάτι που δεν καταλαβαίνετε εσείς, ένας προπονητής δεν κοιτά μόνο την αρχή του παιχνιδιού αλλά όλο το παιχνίδι».

Θα είναι έτοιμος να βοηθήσει ο Γεωργέας; «Είναι ταλαιπωρημένος από το τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι θα είναι έτοιμος. Έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά γίνεται σωστή και προσεκτική δουλειά μαζί του και πιστεύω ότι θα τον έχουμε. Έχει δείξει ότι είναι πάντα για την ομάδα, σε ότι επίπεδο φυσικής κατάστασης κι αν είναι. Πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό και με την εμπειρία του βοηθάει την ομάδα».

Πέρυσι φτάσατε την Σεβίλλη στον τελικό αλλά δεν παραμείνατε στην ομάδα. Σας έχει μείνει κάποιο απωθημένο; «Αφού είχαμε αποκλείσει την Χετάφε, την Λα Κορούνια και μετά την Μπαρτσελόνα, ένιωθα υπερήφανος που πήγαμε στον τελικό. Μάλιστα ήμασταν η πρώτη ομάδα που κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα σε διπλά παιχνίδια, μετά ακολούθησε η Ίντερ. Το ίδιο θέλω να κάνω και με την ΑΕΚ. Τότε είχαμε κερδίσει 1-2 στο πρώτο παιχνίδι και είχαμε χάσει στην Σεβίλλη 1-0. Το πρώτο δικό μας ματς έληξε 0-0. Θεωρώ ότι ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ. Τώρα πάμε στην Τούμπα για να κυνηγήσουμε ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε ό,τι ώρα κι αν έρθει. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Θα παίξει ρόλο η άμυνα, που έχει κρατήσει το 0 στους τελευταίους τρεις αγώνες; «Αυτό σημαίνει δουλειά που βγαίνει στο γήπεδο. Όπως και στη δουλειά σας, έτσι και εδώ δεν βγαίνει πάντα. Υπάρχει και το θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε ένα πρόβλημα στη συγκέντρωση. Τώρα μπορώ να πω ότι η ομάδα είναι στο 90+% συγκεντρωμένη και δεν λέω στο 100% γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.