Βαρετό μονόπρακτο! 

Ξάνθη και Ολυμπιακός έμειναν στο "μηδέν" στα Πηγάδια σε ένα ματς με λίγες φάσεις και καθολική υπεροχή των Πειραιωτών.

Η Ξάνθη σταμάτησε το σερί 31 ματς σκοραρίσματος του Ολυμπιακού με το 0-0 στα Πηγάδια. 14 τελικές είχε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν κατάφερε να βρει την εστία του εξαιρετικού Αμπάντ με επιτυχία. Αναιμική επιθετικά η Ξάνθη, αλλά αποτελεσματική αμυντικά. Στους 23 βαθμούς έμεινε ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη εκτός έδρας απώλεια βαθμών, στους 16 η Ξάνθη.  Περίπου 2.000 φίλοι της ερυθρόλευκης ομάδας βρέθηκαν στα Πηγάδια με την Ξάνθη να παίρνει την πρώτη ισοπαλία της σεζόν. 
 
Πως έπαιξαν
 
Ο Κίκο Ραμίρες έπαιξε με τετράδα στην άμυνα τους Σόσα, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Φασίδη, στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μουλέν, Τερκί και Κοβάτσεβιτς, λίγο πιο μπροστά οι Ντε Αμορίμ, Τζουρίτσκοβιτς και Στούρτζεον. 
 
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 της νίκης απέναντι στην ΑΕΚ. Σα κάτω από τα δοκάρι, άμυνα με Τσιμίκα, Αβράαμ, Σεμέδο και Ομάρ, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στα χαφ και προωθημένους τους Σουντανί, Ποντένσε και Ελ Αραμπί.
 
Άχρωμο πρώτο ημίχρονο 
 
O Ολυμπιακός είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να “πατήσει” πολλές φορές την εστία της Ξάνθης, όμως αντίστοιχες φορές συγκρούστηκε στο πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος της ακριτικής ομάδας. Ο Κίκο Ραμίρες παρέταξε τους παικτες του με διπλή ζώνη άμυνας, πίσω παό το κέντρο, έχοντας το μυαλό μόνο στα μετόπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ξάνθη δεν είχε ούτε μια τελική στο πρώτο μέρος! Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός απείλησε κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Για πρώτη φορά ο Γκιλιέρμε επιχείρησε με εκτέλεση φάουλ στο 7ο λεπτό. Ο Κώστας Τσιμίκας δοκίμασε την τύχη του στο 28ο λεπτό έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Το πρώτο μέρος αποτέλεσε μονόλογο για τους φιλοξενούμενους που μέχρι το τελικό σφύριγμα είχε άλλεςδύο καλές στιγμές. Αρχικά με τη συνεργασία Μπουχαλάκη, Τσιμίκα στο 36ο λεπτό και τη θετική επέμβαση του Αμπάντ και στο 40′ με ακόμα ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Ποντένσε. Η κατάληξη ήταν η ίδια με την μπάλα να φεύγει μακριά από τον στόχο!
 
“Επανάληψη” όνομα και πράγμα!

 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ανάλογη εικόνα! Ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε σημαντική ευκαιρία από το κόρνερ του Μπουχαλάκη. Ο Κοβάτσεβιτς γύρισε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, ο Μουλέν έκοψε πάνω στη γραμμή! Στο 62ο λεπτό ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κερδίσει στον αέρα τον Ισπανό τερματοφύλακα της Ξάνθης χωρίς αποτέλεσμα, σε μια φάση που οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για περίπτωση πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε καθοριστική επέμβαση σε σουτ του Στάρτζεον σε μια από τις λίγες αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Μια καλή στιγμή ήρθε στο 70ο λεπτό με τον Μασούρα να σερβίρει με το κεφάλι στον Γκερέρο. Ο Ισπανός φορ που πέρασε στο ματς στο 65΄ (Σουντανί) έπιασε το γυριστό, η μπάλα πέρασε άουτ! Ο Μαρτίνς πέρασε και τον Μασούρα στο παιχνίδι στη θέση του ανούσιου Καμαρά. Ακόμα μια χαμένη ευκαιρία για τον Γκερέρο στο 75′ ο οποίος έπιασε την κεφαλιά – ψαράκι μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, ο Αμπάντ μπλόκαρε. Στο 79ο λεπτό ο Μπουχαλάκης δοκίμασε κι εκείνος με σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα μακριά από την εστία! Τελευταία κίνηση του Μαρτίνς ο Βαλμπουενά, στη θέση του Ποντένσε στο 82′. Στο 86ο λεπτό ο Εντουάρντο είχε μεγάλη ευκαιρία από εκτέλεση φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής από τον Τσιμίκα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του ματς, χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το ματς στα Πηγάδια. 
 
Αμπάντ, Στάρτζεον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (60′ Φοσέ), Λισγάρας, Τερκί, Ντε Αμορίμ, Καρασαλίδης, Μουλέν (68′ Εντουάρντο), Σόσα (79′ Ντίρεσταμ) 
 
Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (65′ Μασούρας), Ποντένσε (82′ Βαλμπουενά), Σουντανί (65′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.